Brivik Katliamının Tüm Avrupa'da Anılması İsteniyor

Brivik Katliamının Tüm Avrupa'da Anılması İsteniyor

Irkçı Anders Breivik’in 2011 yılında 77 kişiyi acımasızca katlettiği 22 Temmuz gününün tüm Avrupa’da anılması isteniyor. Norveç Meclis Başkanı Olemic Thommessen ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Konseyi Başkanı Anne Brasseur’in,...

Irkçı Anders Breivik’in 2011 yılında 77 kişiyi acımasızca katlettiği 22 Temmuz gününün tüm Avrupa’da anılması isteniyor. Norveç Meclis Başkanı Olemic Thommessen ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Konseyi Başkanı Anne Brasseur’in, Breivik katliamının, nefret suçlarını temsilen tüm Avrupa’da anılmasına ilişkin bir önerge sundukları aktarıldı.

Önergeyle amacın, Avrupalıları, kıtada yükselişe geçen nefret suçları hakkında bilgilendirmek olduğu vurgulandı. Thommessen, nefret suçu ve söylemlerinin, demokrasi adına büyük bir tehdit unsuru olduğunu belirtti.

Ayrıca Thommessen ile Brasseur’in hazırladığı ortak bildiride, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve büyüyen aşırı milliyetçiliğe karşı mücadelede, tüm partilerden erken ve açık bir cevap talebinde bulunduğunun altı çizildi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin önergeyi onaylaması halinde, ilk anma gününün tüm Avrupa’da 22 Temmuz 2015’te gerçekleştirileceği açıklandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.