Brezilya Caddelerinde Dünya Kupası Tabelaları Hala Asılı Duruyor

Brezilya Caddelerinde Dünya Kupası Tabelaları Hala Asılı Duruyor

Brezilya'da Dünya Kupası için otobanlara asılan tabelalar unutuldu. Ünlü turnuvanın ardından bir buçuk ay geçmesine rağmen havaalanı ve stadyumları gösteren yol işaretleri halen asılı duruyor.Özellikle Dünya Kupası için asılan trafik...

Brezilya'da Dünya Kupası için otobanlara asılan tabelalar unutuldu. Ünlü turnuvanın ardından bir buçuk ay geçmesine rağmen havaalanı ve stadyumları gösteren yol işaretleri halen asılı duruyor.

Özellikle Dünya Kupası için asılan trafik levhaları, Sao Paulo şehrinin en yoğun yollarından hala kaldırılmadı. Ulusal Trafik Konseyi tabelaların son kaldırma tarihini 31 Temmuz olarak belirlemişti. Ancak şu ana kadar kaldırılmayan plakalar, araç sürücülerinin kafalarını karıştırıyor.

Başlıca Corinthians Stadyumu ve uluslararası havaalanı çevresinde bulunan tabelalar, FIFA 2014 Dünya Kupası logosunu taşıyor. Ayrıca İngilizce çevirisi yanlış yapılan bazı tabelalar, kupa zamanında turistleri zor duruma düşürmüştü.

Barolar Birliği ile Ulusal Trafik Konseyi’ni birbirine düşüren tabela anlaşmazlığında, konsey taksiciler ve halktan bir kesimi dinledikten sonra tabelaları kaldırmaya karşı olduklarını açıkladı. Bu kupanın Brezilya için nostaljik ve duygusal bir anlam taşıdığını ifade eden halktan bazı kişiler, plakaların trafikte bir hatıra olarak asılı kalmasını istiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.