Böyle taraftarın alnından öpülür

Böyle taraftarın alnından öpülür

Derbi maçları öncesi ve sonrasında sevinçlerin ya da üzüntülerin abartıldığı, daha da ileri gidilerek kardeşin kardeşle karşı karşıya geldiği futbolda, zaman zaman inanılmaz dostluklar, insani duruşlar da sergilenmiyor değil.

Holiganizmin tavan yaptığı, savaş çığlıklarının atıldığı, “ölmeye ölmeye geldik” nidalarının kulaklarımızı çınlattığı, özellikle derbi maçları öncesi ve sonrasında sevinçlerin ya da üzüntülerin abartıldığı, daha da ileri gidilerek kardeşin kardeşle karşı karşıya geldiği futbolda, zaman zaman inanılmaz dostluklar, insani duruşlar da sergilenmiyor değil.

Pazar günü Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın sonrasında galibiyetin verdiği sevinçle Konya caddelerini bayram yerine çeviren sarı-kırmızılı taraftarlar, bu sevinçlerini abartırken, yenilginin verdiği üzüntüyle sarı-lacivertli formalarını montlarının ya da ceketlerinin altında gizleyen Fenerbahçeli taraftarlar da yok değildi.  Ancak, pazar akşamı öyle bir olay yaşandı ki, tam da “Fair-Play”lık cinsten. Hastalık derecesinde Fenerbahçe tutkunu olan Mehmet Ayhan ismindeki üniversite mezunu bir genç, Şelale parkında otobüs beklerken fenelaşan ve yoldan geçenlerin önünde beton zemine düşen 16-17 yaşlarında bir genç kıza yardıma koşarken, kulüp taraftarlağından daha çok insan tarafıyla hareket ederek, çevrede bulunan herkesin takdirini kazandı. Üzerindeki montu çıkararak, hiç tanımadığı Galatasaray taraftarı olan bir genç kızın yardımına koşan Mehmet Ayhan, “benim yaptığım insani bir hareketti, yapmam gerekeni yaptım” diyerek, insanlık vasfını da konuşturdu. 

1989 Konya doğumlu, Pamukkale Üniversitesi  Türkçe Öğretmenlik mezunu Mehmet Ayhan'ı bulduk ve duygularını öğrendik. KPSS'ye hazırlanan ve atama bekleyen Mehmet Ayhan, “Ben de o kardeşimiz gibi otobüs bekliyordum. Bir anda önümde yığılıp kaldı. Başını da sanırım betona vurdu. Ve hava çok soğuktu. 155'e haber verildi, ancak o kardeşimizin orada üşüyeceğini düşündüm ve üzerimden montu çıkarıp üzerine örttüm ve başının altına da yastık yapayım istedim. Onun üzerindeki sarı-kırmızı forma ile benim üzerimdeki sarı-lacivert formanın o anda hiçbir değeri yoktu. Evet yenildik diye üzülüyordum, ama orada yapmam gerekeni yaptım. Çok büyütelecek bir olay değil. O anda yerde yatan kardeşimizin üşümemesinin dışında hiçbirşey düşünmedim, sadece onun üşümesini istemedim, hepsi o kadar.”  

Futbolun normalde bir eğlence olduğunu ifade eden Mehmet Ayhan, fanatizmi ve holiganizmi kulüp başkanları ile yöneticilerin yerleştirdiğini söyledi. Ayhan, “bazı gazeteler ve televizyonlardaki yorumcular da buna çanak tutuyorlar, özellikle de yöneticilerdeki rekabet ve para hırsı da taraftarları olumsuz etkiliyor.  Dolayısla da futbol temaşa olmaktan çıkıyor, başka bir şey oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.