Bosna'da Genel Seçimler İçin Kampanya Süreci Başladı

Bosna'da Genel Seçimler İçin Kampanya Süreci Başladı

Bosna-Hersek’te 12 Ekim’de yapılacak olan genel seçimler için kampanya süreci başladı. 3,3 milyondan fazla kayıtlı seçmen federal ve bölgesel parlamentolar ile kanton meclislerini ve üç kişilik Cumhurbaşkanlığı Konseyi'ni aynı gün belirleyecek....

Bosna-Hersek’te 12 Ekim’de yapılacak olan genel seçimler için kampanya süreci başladı. 3,3 milyondan fazla kayıtlı seçmen federal ve bölgesel parlamentolar ile kanton meclislerini ve üç kişilik Cumhurbaşkanlığı Konseyi'ni aynı gün belirleyecek. Konseyde Boşnak Müslüman, Hırvat ve Sırpların birer temsilcisi olacak.

Merkez Seçim Komisyonu, tüm parti ve adaylardan devlet aleyhine ya da nefret dili içeren mesajlar vermemesini istedi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü ise oy verme süreci ile seçim mitinglerini ve kampanyaların finansman sürecini takip edeceğini açıkladı.

PARTİLERİN SLOGANLARI

Geçen seçimlerinde Bosna Federasyonu'nda en çok oyu alan Sosyal Demokratik Parti (SDP) eskiden kullandığı ‘İnsan odaklı devlet’ sloganı yerine bu seçimde ‘Birlikte’ sloganını kullanıyor.

Aliya Izzetbegoviç’in kurduğu Demokratik Eylem Partisi (SDA) bu yıl ‘Birlikten kuvvet doğar' diyerek oy isteyecek.

Bu yıl cumhurbaşkanlığı binasının da ateşe verildiği gösterilere müdahalede yetersiz kaldığı için görevden alınan İçişleri Bakanı ve medya patronu Fahrudin Radonçiç’in 'Daha İyi Bir Gelecek İttifakı (SBB ise 'Kalkınma ve adalet’ yerine 'Milleti ile birlikte’ sloganını kullanıyor.

Sırp Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Milorad Dodik’in Bağımsız Sosyal Demokrat Birliği (SNSD) ise bu yıl ‘Sırp’ın zaferi için’ ve ‘Sırp adına’ sloganlarını kullanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.