Bosna-hersek'te Göçük Altındaki 5 Cesedin Çıkarılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Bosna-hersek'te Göçük Altındaki 5 Cesedin Çıkarılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Bosna-Hersek’teki bir kömür madeninde önceki gün meydana gelen çökmeden hayatlarını kaybeden 5 madencinin cesedine henüz ulaşılamadı. Madencilerin karbonmonoksit zehirlenmesinden öldükleri tahmin ediliyor. Zenitsa şehri yakınlarındaki Raspotoçye...

Bosna-Hersek’teki bir kömür madeninde önceki gün meydana gelen çökmeden hayatlarını kaybeden 5 madencinin cesedine henüz ulaşılamadı. Madencilerin karbonmonoksit zehirlenmesinden öldükleri tahmin ediliyor. Zenitsa şehri yakınlarındaki Raspotoçye kömür madeninde mahsur kalan 34 madenciden 29'u dün kurtarılmıştı.

Maden işçileri sendikasının Zenitsa temsilcisi Mehmet Oruç, cesetlerin yerinin tespit edildiğini ancak onlara ulaşılmasını kolay olmayacağını söyledi. Oruç, deprem bölgesindeki madende çalışan işçileri 'tanıdığım en cesur insanlar' olarak nitelendirdi.

Hayatını kaybeden madencilerden birinin, birkaç ay sonra emekli olacağı, diğer bir madencinin ise işe bu hafta başladığı öğrenildi.

Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, geceyi kurtarılan madencilerin aileleriyle geçirdi ve Bosnalıların ancak kötü dönemlerde birlik olabilmesinden şikayet etti. Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik’in de kendisini arayarak, ellerinden gelen her türlü desteği vereceğini söylediğini ve başsağlığı dilediğini aktardı.

Bosna-Hersek İslami Birlik Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi, milli futbolcular Edin Dzeko, Miralem Pyaniç ve Bosnalı NBA oyuncusu Mirza Teletoviç ile yerli ve yabancı siyasetçiler de madende ölen işçilerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.