Boş Vaktini Daha Fazla Kazanmaya Ayıranların Sayısı Artıyor

Boş Vaktini Daha Fazla Kazanmaya Ayıranların Sayısı Artıyor

Almanya’da boş zamanlarında çalışarak ek gelir kazanma yoluna gidenlerin sayısı giderek artıyor. Alman Boş Vakit Araştırmaları 2014 başlıklı bir araştırmaya göre, artık boş vakitlerinde çalışanların sayısı sinemaya gidenlerin,...

Almanya’da boş zamanlarında çalışarak ek gelir kazanma yoluna gidenlerin sayısı giderek artıyor. Alman Boş Vakit Araştırmaları 2014 başlıklı bir araştırmaya göre, artık boş vakitlerinde çalışanların sayısı sinemaya gidenlerin, fizik kondisyon salonlarında spor yapanların veya yemek yemeye gidenlerin sayısını geçmiş durumda.

Araştırma ekibinin başında bulunan Gelecek Meseleleri Vakfı’ndan UlrichReinhardt, özelikle 24 yaşına kadar olan gençlerin baş zamanlarında kollarını sıvadığını dile getiriyor. İstihdam ise minijob tarzı çalışmadan kayıt dışı çalışmaya kadar uzanan bir yelpazede gerçekleşiyor.

Çalışma psikoloğu Tim Hagermann’a göre özellikle Almanya’nın güney kentlerinde birçok kişinin hafta sonlarında çalıştığını söylüyor. Maddiyata olan ilginin arzu ve beklentileri kamçıladığını anlatan araştırmacı, “İnsanların hayatlarından ne kadar zamanı buna kurban etmelerini görmek ilginç’ değerlendirmesinde bulunuyor. Hagermann, dinlenme zamanını dikkate almadan çalışmanın sağlık açısından problemli olduğunu da ekliyor.

Boş zamanlarında ek işler yaparak yan gelir elde edenlerin sadece en iyi ve yeni televizyona sahip olmak isteyen insanlardan oluşmadığını kaydeden Hagermann, bazılarının da ‘en büyük bilinmez’ olarak gördükleri yaşlılık günlerini garanti altına almak için boş zamanını eda ettiğini söylüyor.

Araştırmaya göre 2007 yılında düşük maaş alanların yüzde yedisi haftada en az bir gün başka bir işte çalışmış. 2014 yılında ise bu oran yüzde 12’ye yükselmiş. 2007 yılında her yüz kişiden 13’ü ayda en az bir kez boş zamanında para kazandığını söylerken, 2014 yılında her dört kişiden biri aynı ifadeyi kullanmış. Reinhardt, ek işte çalışanların sayısının ileriki yıllarda daha da artacağından emin olduğunu söylüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.