Boruk Köyü Yaz Şenlikleri İzleyenlere Nostalji Yaşattı

Boruk Köyü Yaz Şenlikleri İzleyenlere Nostalji Yaşattı

Yaz ayının gelmesiyle birlikte Samsun’ un Vezirköprü İlçesinde yapılan yayla şenlikleri, izleyenlerin neşeli anlar yaşamasına neden oluyor. Yüksek çam ormanlarının ortasında kalan yaylalar, köylüler tarafından yapılan şenliklerle hem...

Yaz ayının gelmesiyle birlikte Samsun’ un Vezirköprü İlçesinde yapılan yayla şenlikleri, izleyenlerin neşeli anlar yaşamasına neden oluyor.

Yüksek çam ormanlarının ortasında kalan yaylalar, köylüler tarafından yapılan şenliklerle hem atalarımızdan kalan geleneklerin hatırlanıp devam ettirilmesine, hem de insanların çevresi ormanlarla kaplı yaylalarda doğayla baş başa güzel bir gün geçirmelerine sebep oluyor.

Her yıl Haziran ayında senenin aynı günü bir araya gelen Vezirköprü’ nün Boruk köyü sakinleri, Sarıçiçek yaylasında geleneksel hale getirdikleri yayla şenliklerini bu yıl da devam ettirdiler. Gençlerin horoz yarışı adı verilen koşu yarışında birbirlerini geçmek için kıyasıya mücadele ettiği şenlikte yapılan diğer yarışlarla izleyenler eğlenceli vakit geçirdiler. Şenlikte yapılan halat çekme yarışında halatın kopması ise izleyenlerin komik anlar yaşamasına neden oldu. Yapılan at yarışında ise yarışa katılan atlardan bazıları ortadan kayboldu, önceleri atların kaybolması izleyenleri endişeye sevk ederken daha sonra atların sahiplerini dinlemeyip başına buyruk hareket ettikleri anlaşılınca izleyenler kahkahalara boğuldu.

Köydeki çocuklardan orta yaşlılara kadar her kesimden genç ve kendisini genç hissedenler birbirleriyle çayır güreşinde kıyasıya mücadele etti. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikten insanların mutlu olarak ayrıldığı görüldü. Boruk köyü muhtarı Ali Bilgin, yapılan şenlikteki amaçlarının atalarımızdan bu güne kadar gelen geleneklerimizi oyunlarımızı unutturmamak, gençlerimize aşılamak diye konuştu. Yapılan şenliklerle ülkemizin zor günler geçirdiği şu günlerde, halkımızın birlik ve beraberliği, kardeşlik ve samimiyetimizi diri tuttuğumuz resmini dosta düşmana göstermektir diye konuşan bilgin, seneye çok daha organize olmuş bir şekilde bu şenlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.