Borç yapılandırmada acele edin

Borç yapılandırmada acele edin

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan borçların yeniden yapılandırılmasında 3. taksit ödemesinde 30 Eylül'ün son gün

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan borçların yeniden yapılandırılmasında 3. taksit ödemesinde 30 Eylül'ün son gün olduğunu hatırlattı.
Başkan İsmail Turan, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili borcunu yapılandıranların 3. taksit ödemesinde son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu belirterek, "Kanundan faydalanmak için süresinde bağlı olduğu vergi dairesine yazılı olarak müracaat eden mükelleflerin üçüncü taksit ödeme süresi sonuna kadar borçlu oldukları diğer vergi dairelerine yazılı başvurmaları halinde bu başvuruları kabul edilecektir. Bilindiği üzere üçüncü taksit ödeme süresi sonu ise 30 Eylül 2011'dir. Vergi borcu bulunan mükelleflerimizin bu şansı iyi şekilde değerlendirerek 30 Eylül 2011 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca 6111 sayılı kanun kapsamında vergi borçlarını taksitlendiren mükelleflerimiz ise borçlarını aksatmadan ödemelidirler. Aksi takdirde taksitlendirme şartları iptal olacak ve daha büyük bir borç yüküyle karşı karşıya kalacaklardır. Bu nedenle mükelleflerimizin ödeme planlarına uymaları önem arz ediyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.