Boran, İl Hakem Kurulu'na ateş püskürdü

Boran, İl Hakem Kurulu'na ateş püskürdü

Futbol Süper Amatör Kümeye veda eden İhsaniye Gençlerbirliği'nde antrenör Şenol Boran küme düşmelerinde ki en büyük nedenlerden birinin Akşehir Endüstrispor maçında yaşanan hakem Şaban Çekiç'in hataları olduğunu söyledi.

Şenol Boran o maça  yapılan atama ile ilgili olarak  Konya İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Düzkaya'ya yüklendi. Boran, “ Biz  bir gençlik kulübü olarak bütün kategorilerde layıkyla mücadele ediyoruz. Büyükler kategorisinde Kuluspor  ile oynadığımız karşılaşma kümede kalma adına çok önemliydi. Bu maçı kaybettik ancak Kulu'da yaşanan olaylar centilmenlik ve fair-playa örnek olacak davranışlardı. Sahada iki takım centilmence mücadele ederken tribünlerde aynı şekilde centlimence takımlarını desteklediler şahsımıza bırakın küfür etmeyi kötü bir söz söylemediler. Hatta bununla kalmadılar oyunu gerdiklerini düşündükleri oyuncunun oyundan alınmasını istediler. İki ekibin de kümede kalma maçı olmasına rağmen en ufak bir sürtüşme yaşanmadı” dedi.

AKŞEHİR MAÇINI UNUTAMIYORUM

Şenol Boran  Ligdeki yaşananları unuttuğunu ancak Akşehir Endüstrispor maçını unutamadığını söyledi Boran, “Akşehir maçına yapılan hakem atamasını ve o maçta uğradığımız haksızlıkları unutamıyorum.  İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Düzkaya'ya tepkimizi daha önce dile getirmiştik. Ancak bu durum beni halen rahatsız ediyor. Mustafa Düzkaya'ya bundan sonrası için şunu söylüyorum maçlara atadığın hakemler değil sahada oynayan oyuncular sonucu belirlesin. Bizim Akşehir maçına verilen Şaban Çekiç kesinlikle art niyetli ve yanlı bir maç yönetmiştir. Bunu benimle birlikte orada olan ASKF Temsilcisi, emniyet görevlileri, saha komiserine sorulmasını  istiyorum. Hatta maçın gözlemcisi bu durumun en büyük şahididir. Ben kendimden bu kadar eminken Şaban Çekiç bir sonraki haftada sanki ödüllendirilircesine A2 maçına çıkıyor. Bu durum  İl Hakem Kurulunda işlerin ahbab-çavuş ilişkisi şeklinde yürüdüğünün hakem hakkındaki raporun ve hakeminin formunun fasa-fiso olduğunun en büyük kanıtıdır. İşlerin bu şekilde yürümesi nedeniyle üst klasmanlara hakem çıkarmakta zorlandığımız da  apaçık ortadadır. İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Düzkaya'ya sesleniyorum İl Hakem Kurulu'nun kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Kimse kimsenin alın terini elindeki düdüğü ile çalamaz. İl Hakem Kurulu'nun maçlara yaptığı hakem atamaları ortadadır. Bu atamalar 3-5 hakemin etrafında dönmektedir. Bu durumun bütün spor kamuoyu farkındadır ve en kısa sürede tepkilerini gösterecektir” diye konuştu  

             
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum