Boksörlerimiz sınıfı geçti

Boksörlerimiz sınıfı geçti

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, Olimpiyatlara hazırlık çerçevesinde Akdeniz Oyunları ayağını başarıyla tamamladık dedi.

Doğaneli, Akdeniz Oyunları’nda 2’si altın, 1’i gümüş ve 3’ü de bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandıklarını hatırlatarak, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün prensipleri doğrultusunda oyunlara çok genç bir kadroyla katıldık. Oyunlarda, 20.2 yaş ortalamasıyla mücadele ettik. Bir önceki oyunlarda aldığımız madalya sayısının gerisinde kalmamak önemliydi. Olimpiyatlara hazırlık çerçevesinde Akdeniz Oyunları ayağını başarıyla tamamladık” diye konuştu.

Madalya umudu daha fazla olan sporcular yerine olimpiyatlara katılacak kadroyu oluşturmak amacıyla daha genç bir kadroyla oyunlarda yer aldıklarının altını çizen Doğaneli, şöyle devam etti: “Önümüzdeki Dünya Şampiyonası’na da bu kadroyla katılacağız. Tüm hazırlıklarımızı olimpiyat oyunlarına yönelik yapıyoruz. Bu genç kadronun, olimpiyatlarda başarılı olacağına inancımız tam. Bugüne kadar olimpiyat oyunlarında hiç altın madalya kazanamadık. Öncelikle madalya sayımızı artırmak, daha sonra da ilk altın madalyamıza ulaşmak istiyoruz.”
Doğaneli, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ağustos ayı içinde yapacağı toplantısında bayan boksunun da olimpiyat oyunlarına dahil edilmesi yönünde bir karar alabileceğini ifade ederek, “Bayan boksunda çok başarılı bir ülkeyiz. Eğer bayanlarımız da oyunlarda mücadele ederse, madalya sayımızın çok daha artacağına inanıyorum. Bu kadar yatırım yaptığımız bayanlarımız, bize birçok madalya kazandıracaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.