Biyonik kulağı çalınan Haşim senetle duydu

Biyonik kulağı çalınan Haşim senetle duydu

Konya'da biyonik kulağı hırsızlar tarafından çalınarak yakıldığı ortaya çıkan 3 yaşındaki Haşim Erim, ailesinin 15 bin TL'lik senet vererek çalınan parçayı alması sonucu tekrar duymaya başladı

Konya'da biyonik kulağı hırsızlar tarafından çalınarak yakıldığı ortaya çıkan 3 yaşındaki Haşim Erim, ailesinin 15 bin TL'lik senet vererek çalınan parçayı alması sonucu tekrar duymaya başladı. Aile, çocuklarının tekrar anne ve baba dediğini duymanın kendilerini duygulandırdığını söyledi.
Hırsızlık olayı 24 Ağustos 2011 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Bayhanlı Sokak'ta meydana gelmişti. Çiftçilikle uğraşan Veli Erim (32), eşi Zeliha ile alışveriş için gittiği tekstil pazarında işitme engelli 3 yaşındaki oğlu Haşim otomobil içinde uyumuş, annesi de işitme cihazını kulağından çıkartarak oğlunu yatırıp, camı içeriye hava girmesi için biraz açık bırakmıştı. Çift alışveriş yaparken hırsızlar, açık camdan Haşim'in işitme cihazı ile birlikte içinde 13 bin TL bulunan çantayı çalmıştı. Konya Polisi küçük Haşim'in biyonik kulağını çalan iki şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler, parayı aldıklarını ve biyonik kulağı yaktıklarını itiraf eden Ç.U. (17) tutuklanmıştı.

SENET KARŞILIĞI BİYONİK KULAK ALINDI
Haşim'in biyonik kulağının yakıldığının ortaya çıkmasının ardından baba Veli ile anne Zeliha Erim, daha önce ameliyatın gerçekleştiği Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Hastanede gerekli kontrollerden geçen Haşim'e ikinci bir operasyona gerek kalmadan medikal şirketi tarafından kulağın takılabileceği belirlendi. Hastane yetkilileri heyet raporu ve SGK ile yazışmanın bir ay kadar zaman alabileceğini belirterek, Haşim'in öğrenim kaybı yaşamaması için biran önce şirketten biyonik kulağın alınması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Erim ailesi şirket ile birçok defa yaptığı görüşmenin ardından 15 bin TL senet karşılığı cihazın parçasını aldı. Cihazı takılan Haşim duymaya başladı.

DUYMAYA BAŞLAYINCA ANNE VE BABA DEDİ
Başlarından geçen olayı anlatan Erim çifti, "Konya'dan Ankara'ya Hacettepe Tıp Fakültesi'ne gittik. Burada doktorlarımız Haşim'le çok ilgilendi. Ancak heyet raporunun 1 ay sonra çıkabileceğini söylediler. Onun için de arada şirket olunca cihazı almak biraz zor oldu. 15 bin TL'lik senet verdik ve cihazı aldık. Biz devletten Haşim'in kulağının ücretinin ödenmesini bekliyoruz. Haşim şimdi anne, baba ve kardeşi Mülazım'ın adını söylemeye başladı. Neşelendi, hareketlendi. Çok şükür tekrar eski haline döndü.
Cihaz çalındığında duymadığı için hiçbir tepki vermiyordu, şimdi müzik duyunca oynuyor" dediler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.