Biryol yalanladı

Biryol yalanladı

Konyaspor'un eski futbolcusu Zafer Biryol Anadolu Selçukluspor'u satın alacağı ile ilgili iddialara tepki gösterdi.

Konyaspor'un eski futbolcusu Zafer Biryol Anadolu Selçukluspor'u satın alacağı ile ilgili iddialara tepki gösterdi. Kulüp satın alacak durumunun olmadığını belirten Biryol, “Bizim teklif edilen mevcut yapıda lige katılan bir Anadolu Selçukluspor'da sportif direktörlük” ifadelerini kullandı

Spor Toto 2. Lig'te mücadele veren Anadolu Selçukluspor'da sular durulmuyor. Yeni ismi ve misyonuyla ilk kez mücadele ettiği 2. lig'te sezonu orta sıralarda tamamlayan Anadolu Selçukluspor yönetimi geçtiğimiz günlerde maddi anlamda hiçbir destek alamadıkları gerekçesiyle olağanüstü genel kurul kararı almış ve görevi bırakacağını açıklamıştı. Genel kurula sayılı günler kala hala Anadolu ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. Torku Konyaspor'un içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle destek olamayacağını ve kendi yağında kavrulması gerektiğini açıklamasının ardından takımın akıbeti tartışılmaya başlandı. Takımın kayyuma kalacağı ya da satılacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

ZAFER BİRYOL SATIN ALACAK İDDİASI

Anadolu Selçukluspor'un akıbeti tartışılırken önemli bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre eknomik sıkıntılar nedeniyle pek çok oyuncusunun federasyona başvurduğu Anadolu Selçukluspor'u Konyaspor'un eski futblolcusu olan ve şu sıralarda Kanada'da futbol okulu işleten 'kral' lakaplı Zafer Biryol satın alacak. Spor camiasından tepkilere neden olan senaryoya göre Zafer Biryol ilk olarak Anadolu Selçukluspor'da sportif direktör olarak görev yapacak ardından sezon sonunda Konyalı bazı iş adamları ile birlikte Anadolu Selçukluspor'u satın alacak.

BİRYOL İDDİALARI REDDETTİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zafer Biryol kesinlikle Anadolu Selçukluspor'u satın alma gibi bir planının olmadığını belirtti. Anadolu Selçukluspor'da görev alma yönünde bir planlarının olduğunu açıklayan Biryol, “Ancak bir kulüp satın alacak ve işletecek durumumuz yok. Beraber hareket etttiğimiz iddia edilen Bahattin Karapınar ve Osman Tezcan ile bu yönde bir görüşmemiz olmadı. Bize teklif edilen görev mevcut yapısıyla devam eden, Konyaspor'un pilot takımı olarak misyonunu sürdüren bir Anadolu Selçukluspor'a sportif direktör olmak” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ TAKIMI ÇIKARMAK GİBİ BİR NİYET YOK

Konyaspor'a rakip olacak ikinci bir takımı çıkarma gibi bir niyetlerinin olmadığını savunan Biryol, “Bizim tek amacımız Konyalı gençleri yetiştirip Konyaspor'a oyuncu kazandırmak. Başka bir plan içinde değiliz. Anadolu Selçukluspor pilot takım olma ve oyuncu yetiştirme misyonunu devam ettirecektir. Bu misyon ile de şampiyonluk kovalayan bir kadro kurulabilir. Bizim Konyaspor yönetimi ile bir görüşmemiz oldu. Bu doğrultuda planlardan bahsedildi. Hafta sonuna doğru tekrar bir görüşmemiz olacak. Ondan sonra kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacağız” diye konuştu.

SORUNLARIN HALLEDİLMESİ GEREKİYOR

Anaodul Seçukluspor'un önemli problemleri bulunduğunu, içinde bulunduğu ekonomik yapıda devam etmesinin zor olduğunu hatırlatan Biryol, “Ancak bizim yönetimle görüşmemizde bu konular gündeme gelmedi. Benim Anadolu Selçukuspor'a sportif direktör olabilmem için Konya'nın kendi içinde bu problemleri halletmesi gerekiyor. Konyaspor ekonomik destek verecek mi vermeyecek mi kararlaştırılmalı. Sorunlar çözüme kavuştuktan sonra Anadolu Selçuklu'nun Konyaspor'a faydası olur” ifadelerini kullandı.

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum