Bir haftada 3 ceset bulundu

Bir haftada 3 ceset bulundu

Konya'da son 1 hafta içinde biri kadın, ikisi erkek olmak üzere 3 kişinin cesedi toprağa gömülü bir şekilde bulundu. Yaşanan olaylar, “İnsanlık nereye gidiyor?” sorusunu sordururken, Konyalılar da olaylardan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi

Huzurun başkenti” olarak adlandırılan ve hoşgörüyü bağrında taşıyan Konya'da özellikle son 1 hafta içinde yaşanan tüyler ürpertici olaylar; hem şehrin yapısına zarar veriyor, hem de Konyalılar'ı tedirgin ediyor. Konya'da son 1 hafta içinde 3 cesedin toprağa gömülü bir şekilde bulunması, ulusal medyanın gündemine Konya'daki olayların oturması ve şehrin çok kısa süre içinde sadece olumsuz başlıklar ile anılması, vatandaşı rahatsız etti. Konyalılar, şehrin manevi ikliminin bozulmaya başladığını ve gidişattan endişe duyduklarını söyleyerek, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

ZANLI “AV TÜFEĞİ İLE VURDUKTAN SONRA GÖMDÜK” DEDİ

Konya, ilk olarak yaklaşık 5 aydır kayıp olan, öldürüldükten sonra 10 metre derinlikteki çukura gömülü şekilde 26 Nisan 2019 tarihinde bulunan eski Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Ali Zeybek'in, olayı ile sarsıldı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı çalışması neticesinde ipuçları çözülerek aylar sonra Zeybek'in cansız bedenine ulaşıldı. Olayın zanlısı ifadesinde, eşinden boşanmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle Zeybek'i kaçırdıklarını, Süleymanhacı köyü yakınlarındaki dağlık alana götürdüklerini, av tüfeğiyle vurduktan sonra defineciler tarafından açılmış çukura gömdüklerini söylediği öğrenildi.

MANTAR TOPLAMAYA ÇIKTI “KAFATASI” BULDU

Bu ilk üzücü olayın hemen ardından 3 gün sonra yani 29 Nisan 2019 günü de Konya'nın Osmancık Mahallesi'nde bulunan Osmancık Göleti yakınında mantar toplayan çiftçi Hacı Mehmet Koç bir kafatası buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptığı incelemede kafatasının, kadına ait olduğunu belirledi. Kadının yaklaşık 15-20 gün önce öldürülerek bölgeye gömüldüğü, kafatasının köpekler tarafından toprağın altından çıkartılmış olabileceği kaydedildi.

AYAĞI ÇORAPLI BELİ KUŞAKLI CESET BULUNDU!

1 Mayıs 2019 tarihinde Konya, yine tasvip etmediği bu tarz bir olayın haberi ile yüzleşti. Bu kez bir ceset de Seydişehir'de bulundu. Seydişehir'de ayağında çorap ve belinde kuşağa benzer bez parçası bulunan 35 yaşlarında erkek cesedi bulundu. Seydişehir ilçesi Kalafat Dağı yakınlarındaki ormanlık alanda mantar toplayan vatandaşlar, yerde çıplak bir erkek cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede cesedin 35 yaşlarında birine ait olduğu tahmin edildi.

KONYA BU OLAYLARLA ADINI DUYURMAMALI

İsmini vermek istemeyen fakat gidişattan ve haberlerden çok rahatsızlık duyduğunu ifade eden Konyalılar ise şunları söyledi: “Konya, her zaman bir davanın lideri olmuştur. Konya denince akla Hz. Mevlana, sevgi, saygı, hoşgörü ve edeb gelir. Son 1 haftadır hangi kanalı izlediysek, Konya'daki olayları gördük. Çok rahatsızlık duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Konya, bu tarz olayları hak etmiyor. Konya, iyiliklerle ve güzelliklerle adını duyurmalıdır. İnsanlık nereye gidiyor? Biz, insanlar olarak gerçekten çoğu ahlaki ve manevi değerlerimizi yitirmişiz. Bu kayıpların sancılarını çekiyoruz. Şehirde güzel şeyler olmuyor. Özümüze ve değerlerimize bir an önce dönmeliyiz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum