Bir eksik var!

Bir eksik var!

Konya biliyor, şehrin vitrini olan Konyaspor fazlasıyla ihmal edildi.

Seçim döneminin yiğitliğiyle tekrar Konyaspor’u kucaklıyor gibi görünen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu kez inandırıcı olmayı başaramadı. Önceki seçimlerde bilboardlara boy boy “Avrupalı Konyaspor” ilanlarını astıran başkan, bu seçim dönemini de boş geçmedi. Görevi bırakmayı düşünen yönetime destek sözü vererek, seçim öncesi oluşacak bir krizin önüne geçmiş oldu. Ancak, Konyaspor sevdalıları yapılan bu siyasi manevralardan fazlasıyla haberdar. Başkan Tahir Akyürek’in verdiği destek sözlerinin içinin ne kadar dolu olduğunu Konyaspor’a gönül veren taraftarlara sorduk. İnternet sitemizdeki katılımcılara yöneltilen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Konyaspor’a destek sözü sizce ne kadar inandırıcı? sorusuna verilen yanıtların oranı şöyle: 1106 kişinin katıldığı araştırmada; katılımcıların % 18’i Başkan Tahir Akyürek’in Konyaspor’a verdiği desteği inandırıcı buluyor. Yüzde 36’lık bölüm verilen sözü seçim yatırımı olarak görürken, Yüzde 34’lük kesim bu söze inanmadığını belirtti. Katılımcıların yüzde 13’ü ise verilen desteğin gerçekçiliğini zamanın göstereceğine inanıyor. Yani yüzde 70’lik bir oran Başkan Akyürek’i Konyaspor konusunda samimi ve inandırıcı bulmuyor.

Bir Büyükşehir Belediye takımının mücadele ettiği, bir Büyükşehir Belediyesi’nin de şehir takımını doğrudan desteklediği, bunun yanı sıra Bursa, Antalya, Eskişehir, Kocaeli, Sivas, Trabzon ve Kayseri gibi şehir takımlarının mücadele ettiği Turkcell Süper Ligi’nde Konya’nın bu güne kadar belediyeden gerekli desteği görememesi taraftarların büyük tepkisini topluyor. Şehrin dört bir yanındaki, “Konya Biliyor” diye başlayan bilboardlarda “Konyaspor’u Avrupa Takımı Yaptık” reklamının bulunmamasının tek nedeni, verilen sözlerin unutulması, umursanmamasıdır. Konyaspor’u Konya’nın sırtındaki bir kambur olarak gören Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu düşünce tezini, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri doğrudan takım kurarak, Kayseri belediyesi ise göstere göstere takıma destek vererek çürütüyor. Trabzon ve Bursa’yı da unutmamak lazım. Özellikle Trabzon’un CHP’li belediyesi iktidar olmamasına rağmen, kendisine ait büyük bir araziyi Trabzonspor’a vermiş.
Bunun yanında Antalya ve Eskişehir belediyeleri de takımlarına desteklerini esirgemiyorlar. Tanıtımın ve reklamın büyük önem taşıdığı günümüzde ülkenin en büyük iki belediyesinin futbol dünyasında doğrudan söz sahibi olmasını akılcılıktan uzak bir strateji olarak görmek ne kadar doğrudur ve ufku geniş yönetici anlayışıyla nasıl bağdaşmaktadır? Kafalarda oluşan bu soruların  yanıtını verecek olan kişi yine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’tir.
Sonuç olarak beş yılda yüzlerce yatırım yaptığını iddia eden Konya Büyükşehir Belediyesi bir tek Konyaspor’a yatırım yap(a)madı. Kayacık tesisleri ne olacak peki? diye bir soru akla gelirse, orası öylece duruyor. 2005 yılında temeli atılan ve 1 yıl içinde bitirilme sözü verilen Kayacık tesislerinin akıbeti belli değil. Dolayısıyla belediyenin gözden kaçırdığı bir nokta var; Konyaspor’a gönül veren, sevdalarının önüne engeller koyanları unutmayacak olan binlerce Konyasporlu var.
Elbette, “mitinglerde, televizyon programlarında verdiğimiz sözlerin hepsini tuttuk” diyen  Başkan Tahir Akyürek’e birileri çıkıp, “Konyaspor’a ne yaptın?” diye soracaktır. “Avrupalı Konyaspor, borçsuz Konyaspor” söylemleri bugün çok işe yaramıyor. Galatasaray maçı öncesinde cümbül cemaat Tatlıcak tesislerine gidip, futbolculara alacakları noktasında söz verenler, Konyaspor’un bugün niye 15. sırada olduğunu biliyorlar mı?
Sayın Tahir Akyürek, bugün bir televizyon kanalında Konyalılardan oy isteyecek. İsterken de, yine Konyaspor’u ve yeni stadı  kullanacak. Yani mavi boncuk dağıtmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum