Bin Dolaba Sim Kart Taktı, Yüzde 25 Tasarruf Sağladı

Bin Dolaba Sim Kart Taktı, Yüzde 25 Tasarruf Sağladı

Danone Hayat İçecek, Türkiye'nin önde gelen operatör şirketlerinden Vodafone Türkiye ile geliştirdiği 'Akıllı Dolap Takip Sistemi' ile yüzde 25 oranında tasarruf sağladı. İlk etapta bin dolapta uygulanan sistemin ilerleyen dönemde 7 bin dolaba...

Danone Hayat İçecek, Türkiye'nin önde gelen operatör şirketlerinden Vodafone Türkiye ile geliştirdiği 'Akıllı Dolap Takip Sistemi' ile yüzde 25 oranında tasarruf sağladı. İlk etapta bin dolapta uygulanan sistemin ilerleyen dönemde 7 bin dolaba ulaştırılması hedefleniyor.

İki şirketin işbirliği ve sonuçları Four Seasons Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone İş Ortağım markası ile Türkiye’deki firmaların verimliliğini artırmak amacıyla çözümler ürettiklerini söyledi. Markanın vizyonunun ilerleyen 5 yıl için firmaların dijital dönüşümlerine liderlik etmek olduğunu söyleyen Aksoy, "Bu doğrultuda da firmaların verimliliğini artıracak çözümler üretiyoruz. Bu çözümler üretilirken kullandığımız en temel teknoloji makinalar arası iletişim teknolojisi. Vodafone grubu olarak makinalar arası iletişim teknolojisinde 44 ülkede 14 milyon sim kart ile hizmet veriyoruz." dedi. 20 yıllık global tecrübeleri ile hareket ettiklerini aktarırken de "Vodafone Grubu'nun dünyadaki birikimini Türkiye’deki müşterilerimize özel çözümlerle geliştiriyoruz. Vodafone Grubu 14 milyon sim kartla dünya pazarında lider." diye konuştu. Birikimlerini Türkiye’deki firmaların ihtiyaçlarına çözüm üretmek için kullandıklarını kaydeden Engin Aksoy, akıllı dolap sistemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Akıllı dolap takip sistemi aslında bu anlayışın bir ürünü. Hızlı tüketim sektöründe soğuk dolaplar, firmaların önemli bir gider kalemini oluşturuyor. Firmalar soğuk dolaplarının nerede olduğunu, çalışıp çalışmadığını, herhangi bir arızası olup olmadığını, içindeki ürün miktarını, ürünlerinin kalitesini kontrol etmek için çok büyük yatırımlar yapıyorlar. Biz aslında akıllı dolap sistemi ile hem dolap üreticilerine hem de dolap sahibi olan firmalara bağlantılı dolap konseptini sunuyoruz. Bu konseptle birlikte de aslında projeyi şu şekilde hayata geçiriyoruz. Önce firmanın ihtiyacını belirliyoruz, daha sonra bu firmanın ihtiyacına cevap verecek ürün dizaynının çözüm ortaklarımızla birlikte geliştiriyoruz ve sonrasında hizmetine sunuyoruz. Hizmete sunduktan sonra da verileri veri merkezimizde topluyoruz. Türkiye pazarında 2 milyon civarında soğuk dolap var. Ve biz bu teknolojileri kullanarak yüzde 25’e varan verimlilik sağlayacağımızı düşünüyoruz."

BİN DOLABA SİM KART TAKILDI

Danone Hayat İçecek Genel Müdür Yardımcısı Ercan Öz de firmalarının 1984’den beri faaliyet gösterdiğini söyledi. Her gün yaklaşık 3 milyon şişe suyu tüketicilerine ulaştırdıklarını aktaran Öz, "Bu suların en yüksek kalitede ve istenilen sıcaklıkta tüketicilere ulaşması bizim için çok önemli. Bu sebeple de Türkiye’nin 4 bir yanına Hayat Su dolapları dağıtıyoruz." dedi. Söz konusu dolapların takibinin oldukça zor olduğunu kaydeden Öz, şöyle devam etti:

"Hangi dolap hangi ilde, hangi markette, arızası var mı, dolap boş mu gibi sorulara her gün cevap arıyorduk. Biz bu problem nedeniyle dolapların takibinde sorun yaşayıp, yer değiştirmeleri, zamanında arızaların giderilmemesi sebebiyle önemli bir kayıp içindeydik. Yaklaşık yüzde 25. Bu da bizim operasyonlarımızı olumsuz etkiliyordu. Bu süreçte Vodafone’nun iş ortağım projesiyle tanıştık. Vodafone’nun lider olduğu bir sistem makinalar arası iletişim teknolojisi. Biraz önce bahsettiğimiz bütün problemler giderildi, biz artık dolaplarımız görebiliyoruz, sıcaklıklarını görebiliyoruz, lokasyonlarına ulaşabiliyoruz. Ve şu anda Türkiye çapında 1000 dolapta bu sisteme başladık."

Sisteme geçtikten sonra yüzde 25’lik tasarruf kaybının önüne geçtiklerini aktaran Ercan Öz, ilerleyen süreçte 7 bin dolapta daha bu sistemi uygulamaya başlayacaklarını belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.