Bin 510 kişiye iş projesi

Bin 510 kişiye iş projesi

Konya İşkur İl Müdürü Tahsin Güven, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında, Konya'da bin 510 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını belirtti.

Hükümetin işsizlerin yararlı işlerde çalıştırılması için hazırladığı İstihdam Paketi kapsamında hayata geçirilen TYÇP çerçevesinde İşkur Konya İl Müdürlüğü ile Selçuklu Belediyesi protokol imzalayarak, 69 kişiye iş imkanı sağladı. 
Konya genelinden 77 projenin gönderildiği İşkur Konya İl Müdürlüğüne, Selçuklu Belediyesi'nin 3 ayrı proje sunduğunu ve tüm projelerinin kabul edildiği belirtildi. Selçuklu Belediyesi'nin ''29 Mahallede Kaldırım ve Ağaç Dipleri Temizleme Projesi'', ''16 Mahallede Boş Alanlarda Ambalaj Atığı Temizleme Projesi'' ve ''Keçili Kanalı Temizleme Projeleri'' TYÇP kapsamına alındı. 
 İşkur İl Müdürü Tahsin Güven, İşkur'da düzenlenen imza töreninde, işsizliğin yoğun olduğu ya da ekonomik sıkıntının baş gösterdiği dönemlerde TYÇP yapıldığını belirterek, ''Konya'da da 2009 ve 2010 yıllarında böyle bir çalışma yapacağız. 2009 yılında 3 aylık dönemde bin 510 kişiye iş imkanı sağlayacağız. Selçuklu Belediyemiz tarafından gönderilen projeler bize heyecan verdi. Bu projeler Konya için önemli bir fırsattır'' dedi. 
Programın istihdam üzerinde önemli bir etki yapacağına ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, kabul edilen projeler kapsamında 66 kişinin 3 ay boyunca toplum yararına çalışacağını ve gelir elde edeceğini kaydetti. 
Asgari ücret ile istihdam edilecek olan projelerde yer almak isteyenler 02-08 Eylül 2009 tarihleri arasında Selçuklu Belediyesi Hizmet Masası'na başvurabilecek. Başvuru için adayların İşkur'a kayıtlı olması, 18 yaşından büyük olması, emekli, dul ve malul aylığı almıyor olması ve Konya'da ikamet ediyor olması şartları aranıyor. 
Adaylar, 01 Ekim 2009 tarihinde iş başı yapacaklar. Çalışma, 31 Aralık 2009 tarihinde sona erecek. 
Kontenjandan fazla başvuru olursa, çalıştırılacak personel için 10 Eylül 2009 tarihinde Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.