Beyşehir'de Ramazan etkinlikleri

Beyşehir'de Ramazan etkinlikleri

Beyşehir ilçesinde, Ramazan ayının, düzenlenecek etkinliklerle dolu dolu geçeceği bildirildi.

Beyşehir ilçesinde, Ramazan ayının, düzenlenecek etkinliklerle dolu dolu geçeceği bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak Ramazan ayında çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

Göl kenarındaki festival meydanında yapılacak Ramazan etkinliklerini bu yıl merkez mahalleler dışında kalan mahallelerde de gerçekleştireceklerini aktaran Özaltun, "Merkez dışında kalan 18 mahallemizde de her gün bir mahalle olmak üzere Ramazan etkinlikleri düzenlenecek" dedi.

Özaltun, Ramazan ayı nedeniyle festival meydanında kurulacak iftar sofrasında ise her gün bin kişinin iftarını açacağını söyledi.

Merkez mahalleler dışında kalan 18 ayrı mahallede, her gün bir mahallede olmak üzere iftar sofraları kuracaklarını anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

"Hem festival meydanı, hem de merkez mahalleler dışında her gün bir mahalle olmak üzere 22 ayrı mahallemizde ramazan ayının maneviyatına uygun hazırlanan ramazan etkinlikleri yapacağız. Kur'an-ı Kerim tivaleti, Hacivat-Karagöz, Meddah, Nasrettin Hoca, İbiş ile Memiş gibi geleneksel ramazan gösterileri, ilahi, tasavvuf musikisi dinletileri ile Beyşehirliler Ramazan ayının manevi iklimine ortak olacak. Ramazan ayını inşallah ilçemizde ruhuna uygun olarak dolu dolu yaşayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.