Beyşehir'de kitap okuma etkinliği

Beyşehir'de kitap okuma etkinliği

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 50. Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Türkiye genelinde başlatılan “81 ilde kitap okuyoruz” kampanyası kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı alanındaki etkinliğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Halk Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Akçay, daire amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okuma etkinliği nedeniyle parktaki masalar üzerine kütüphane görevlileri tarafından çeşitli kitaplar bırakıldı, parkta oturan vatandaşlar ve etkinliğe katılmak üzere çeşitli okullardan gelen öğrenciler ise toplu olarak kitap okudu. Parktaki masaların yanı sıra banklarda oturan vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler ile protokol açık alanda kitap okuyarak kitap okumanın her yerde yapılabileceğini göstermeye çalıştı.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Kütüphaneler içerisinde bulunulduğunu hatırlatarak, kütüphanelerin ve kitabın öneminin anlaşılması, kitap sevgisinin yaygınlaştırılması, her ortamda kitap okunabileceğinin gösterilmesi amacıyla açık alanda “Türkiye kitap okuyor” kampanyasının bir uzantısı olarak açık havada bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Kaymakam Başıbüyük, “Bu etkinliğimizde açık alanda, parklarda, banklarda oturan insanların okuma alışkanlığı kazanması için kitap ya da broşür okuyabileceğini amacımız göstermektir. İnşallah etkinliğimiz başarılı olur ve kitap okuma sevgisinin gönüllerde yer bulmasını sağlar. İnsanlarımızın geçireceği boş zamanını kitap okuyarak kendini geliştirebileceğini gösterir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Beyşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt ise, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’e günün anısına bir kitap hediye ederken, etkinlik nedeniyle parktaki tüm masalara kitap dağıttıklarını, yarım saat süreyle toplu kitap okuyarak topluma her yerde ve her alanda kitap okunabileceğini göstermek istediklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne katkılarından ötürü bir plaket verildi. Plaketi İlçe Milli Eğitim Müdürü adına Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Akçay, İlçe Kaymakamı Başıbüyük’ün elinden aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.