Beyşehir’de havai fişekli kutlama

Beyşehir’de havai fişekli kutlama

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları kutlandı.

AK Parti İlçe Teşkilatı mensupları, parti liderlerinin Cumhurbaşkanı seçilmesini havai fişek gösterileriyle kutladı. AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı önünde kurulan seyyar sahnede ekrana yansıyan seçim sonuçlarını AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve il teşkilatı yöneticileri ile birlikte izleyip takip eden partililer seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı balkon konuşmasını hep beraber ekrandan canlı olarak izledi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Türkiye ve cumhuriyet tarihine bakıldığında ilk defa cumhurun kendi başkanını seçmiş olduğunu söyledi. Böylece bir vesayetin daha ortadan kalkmış olduğunu vurgulayan Samancı, millet ile devlet arasındaki tabunun da ortadan kalkmış olduğunu belirtti. Geçmiş dönemlerdeki uygulamalara bakıldığında cumhurbaşkanlığının milletin iradesine bir fren mekanizması olarak kullanılmakta olduğunu vurgulayan Samancı, “Abdullah Gül beyin cumhurbaşkanı seçilmesiyle beraber bu tabu biraz daha değişmiş olmakla beraber 10 Ağustos’ta eski Türkiye’ye veda ettik. Ve artık yeni bir Türkiye ve yeni bir sayfa açılmış oldu. Türkiye’de alınmış olunan netice aynı zamanda mazlumların da bir sesidir, bir duasıdır. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de ve diğer Müslüman ülkelerde kan ağlayan Müslüman kardeşlerimizin aslında bugün duasının da gerçekleşmiş olduğunu yine görmüş olmaktayız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını değerlendiren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, "Artık yeni Türkiye ile birlikte, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yeni Türkiye dünya genelinde büyük bir ses getirecek, Erdoğan, İslam coğrafyası üzerinde Türkler'in önderi olarak Türkiye Cumhuriyeti büyük bir güç haline gelecek" dedi.
AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu da, değerlendirmesinde, "Beyşehir’de referandumları saymazsak aldığımız en yüksek oy oranı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.