Beyşehir'de fotoğraf sergisi

Beyşehir'de fotoğraf sergisi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, sona eren fotoğraf kursunun ardından Beyşehir ve çevresinde kursiyerler tarafından çekilen fotoğraflar açılan sergi ile fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’ne bağlı Beyşehir Fotoğraf Kulübü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan ve yaklaşık 2,5 ay devam eden fotoğraf kursu tamamlandı. Kursa katılan 20 kursiyer, aldıkları eğitim sonrasında Beyşehir ve çevresinde çektiği fotoğrafları sergiledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesindeki serginin açılışına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Sefa Mercan, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Başıbüyük, gizli bir cennet olduğunu belirttiği Beyşehir için Sultan Alaeddin Keykubat'ın ‘Cennet ya buradadır, ya buranın altındadır’ sözünü anımsatarak, “Bu sözleri, adeta buradaki fotoğraflarda gördüğümüz güzellikler doğruluyor gibi. Ama bu sözün arkasındaki gizemi ve sırrı ortaya çıkarmak, başkalarına da göstermek gerekiyor. Bu tür sergiler, bu tür çalışmalar da işte bu işe hizmet ediyor" dedi. Başıbüyük, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’nin daha önce de bu tür çalışmaları olduğunu, bu çalışmaların birleştikçe bir anlam ifade ettiğini belirterek, katkısı olan herkese teşekkür etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Beyşehir'in güzel bir coğrafya olduğunu her zaman, her platformda söylediklerini vurgulayarak, “Tabi Beyşehir'imiz çıplak gözle görüldüğü zaman da güzel, kağıt ortamına döküldüğünde de, fotoğrafları çekildiğinde de ayrıca güzel. Tabi burada çekilen panoramik görüntü dediğimiz fotoğraf en can alıcı fotoğraflardan bir tanesi olmuş. İşte bu fotoğrafları çekmekle kalmayıp Beyşehir'in bu güzelliklerini Türkiye geneline hatta dünyaya yayabilirsek, bölgemiz turizmine ve tanıtımına katkımız daha fazla olacaktır. Bu tür sergi ve çalışmaları diğer sivil toplum örgütlerimizden ve resmi kurumlarımızdan da bekliyoruz" diye konuştu.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı ise, Beyşehir Fotoğraf Kulübü’nün HEM bünyesinde açtığı sergide oldukça ilgi çeken fotoğrafların yer aldığını belirterek, “Beklentimizden de daha yüksek fotoğraflar oldu. Kurs hocamızın bilgileriyle başarılı bir çalışma oldu” ifadesini kullandı.

Kurs öğretmeni Gökhan Çalışkan da, bu tür kurs ve sergilerin devam edeceğini belirterek, bundan sonraki kurslarda sanatsal anlamda fotoğrafların çekiminin öğretilmesini hedeflediklerini kaydetti. Çalışkan, elinde profesyonel fotoğraf makinesi olan her yaştan insanların bu tür kurs ve eğitimlere katılabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.