Beyşehir Gölü'ne feribot geliyor

Beyşehir Gölü'ne feribot geliyor

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde kazandırılacak bir feribotla toplu su ulaşım gündeme geldi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği 2 aylık süreci değerlendirdi. Toplantıda, Beyşehir Gölü’nün yeni dönemde toplu su ulaşımına açılabilmesi için bir takım çalışmalar yapıldığını aktaran Özaltun, gölün bu alanda da değerlendirilmesi için bir feribot tahsis edilmesinin gündeme geldiğini söyledi. Konuyla ilgili projeyi paylaştıkları Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Ulaştırma Bakanı ile görüşmesinin ardından Beyşehir Gölü’ne 200-250 kişi kapasiteli bir feribotun kazandırılmasının planlandığını müjdeleyen Özaltun, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Akyürek, bu konudaki talebimizi Ulaştırma Bakanımıza aktardı. Beyşehir Gölümüze bir tane büyük kapasiteli bir feribot geliyor ve şu anda siparişi geçiliyor. Yaklaşık 200-250 kişilik kapasiteli bir feribot bölgemize kazandırılacak" dedi. Beyşehir Gölü'ne indirilmesi planlanan feribotun Beyşehir'den alacağı yolcuları Kurucuova, Gölyaka ve diğer yanda Akburun gibi mahallelere, yani üç veya dört duraklı bir güzergah tesPit edildikten sonra bu noktalara taşımasının planlandığını aktaran Özaltun, "Üç veya dört duraklı bir güzergah belirlenmeye çalışılıyor. Tabi burada araştırma da yapılıyor. Liman noktasında sıkıntı yaşanacağı için limanın yapılabileceği yerler araştırılıyor. Amacımız, burada dört farklı noktaya su ulaşımının sağlanması" şeklinde konuştu.

Özaltun, geçtiğimiz yıllarda Beyşehir Gölü'ne tahsis edilen ve halen kıyıda bekleyen geminin ise motorlarından kaynaklanan bir sıkıntının söz konusu olduğunu, gölde seyrine uygun olmadığının ifade edildiğini belirterek, "Biz de bu teknemizi Beyşehir Belediyesi ya da ihaleyle bir firmaya kiraya vererek bir restoran kafe olarak işletmeyi planlıyoruz. Şu anda teknemiz kaymakamlığımıza geçti ama onu tekrar alıp balık ekmek restoran ve kafe olarak işletmeye açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Özaltun, ulaşım noktasında Konya Büyükşehir Belediyesi ile görüşme ve istişare halinde olduklarını, öncelikle mahalleye dönüşen eski beldelerin sorunlarını bu konuda sıfıra indirgemeyi planladıklarını, ikinci ve üçüncü yıllık dönemde ise bir renk oluşturarak mahalleye dönüşen eski köylerin ulaşım sıkıntılarının da tamamen giderilmeye başlanacağını söyledi.

Yaklaşık iki saat süren basın toplantısında Özaltun, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Toplantıya, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.