Beşir Atalay, Hala Sultan Koleji'nin Açılışını Yaptı

Beşir Atalay, Hala Sultan Koleji'nin Açılışını Yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hala Sultan İlahiyat Koleji'nin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hala Sultan İlahiyat Koleji'nin açılışını yaptı. Atalay açılışta yaptığı konuşmada, bu kolejin Türklerin adadaki varlığının önemli işaretlerinden birisi olacağını söyledi.

Hala Sultan Koleji'nin yanı sıra yine aynı arazi içerisinde yer alan Hala Sultan İlahiyat Erkek Yurdu, kız yurdu ve yemekhane inşaatının temeli de atıldı.

Açılış ve temel atma törenlerine KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile işadamları, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı.

Açılışta konuşan Beşir Atalay, bir yıl sonra büyük bir heyetle KKTC'ye tekrar geldiklerini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'yla adaya bazı açılışlar için geldiklerini aktaran Atalay, hem Hala Sultan Koleji'nin açılışını yapacaklarını hem de de bu kompleksin kalan kısımlarının temellerini atacaklarını kaydetti. Buranın daha çok bir külliyeye benzediğini dile getiren Atalay, "Diyanet Vakfımızın sorumluğunu üstlendiği camide başkentin yanında bu adadaki önemli mühürlerden birisi olacak Türklerin bu adadaki varlığının önemli işaretlerinden birisi olacak." diye konuştu.

Hala Sultan'ın bir sembol olduğuna vurgu yapan Beşir Atalay, "Hala Sultan'ın kabri Rum kesiminde ama onun ismi kuzeyde böylece yaşatılacak. Burada inşallah hem inanç değerlerini hem kimliğini zor şartlar altında koruyan bu asil millet, gençleriyle çocuklarıyla o değerlerini daha fazla büyütmüş ve öğrenmiş olacak. Hem de daha modern ve ileri teknoloji imkanlarını kullanacak." şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Hala Sultan'ın bu topraklarda vefat etmesi nedeniyle kendilerine düşen görevin de onun adını devam ettirmek olduğunu söyledi. "Hepimizin bildiği çok güzel bir söz var. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır." diyen Hisarcıklıoğlu, "Bu büyük emeğin gerçekleşmesinde bize yol gösteren ve Kıbrıs halkının eğitim konusunda büyük arzu ve isteklerinde bize ulaşmasında sağlayan Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Dayanışma Vakfı Yönetimi ve başkanına teşekkür ediyorum." sözlerini sarf etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da bu kompleksin oluşmasında finansal, düşünsel ve fiziki anlamda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Atalay, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin binasını gezdi. Atalay çocuklara kitap hediye ettikten sonra çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.