Beşir Atalay: Demokratikleşme Paketi Çok Kapsamlı Bir Paket

Beşir Atalay: Demokratikleşme Paketi Çok Kapsamlı Bir Paket

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının bugün üzerinde çalıştığı demokratikleşme paketinin çok kapsamlı bir paket olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının bugün üzerinde çalıştığı demokratikleşme paketinin çok kapsamlı bir paket olduğunu söyledi. Atalay, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız pek çok unsur var. Ama toplumumuzun değişik kesimlerinin ihtiyacını karşılayacak kapsamlı bir paket." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen demokratikleşme paketine ilişkin toplantı sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Beşir Atalay, genel merkez çıkışında gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Beşir Atalay, toplantıya ilişkin, "Bildiğiniz gibi bugün bizim demokratikleşme paketi diye nitelediğimiz çalışmamız vardı. Onun değerlendirmesini yaptık. Bugünkü dört saatlik çalışmada tamamlayamadık. Sizler de hatırlayacaksınız, daha önce bundan bahsetmiştik. Başbakanımız da Arjantin dönüşü bu konuyu çalışacağız demişti. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız, olgunlaştırdığımız paketin unsurlarının ben sunumunu yaptım genişçe. Ve bunlar üzerinde müzakereye devam edeceğiz. Bugün bitiremedik. İnşallah vakit olursa cuma günü zaten MKYK toplantımız var. MKYK'dan sonra devam edeceğiz, tamamlamaya çalışacağız." diye konuştu.

Ardından paket hakkında bilgi veren Atalay, demokrtikleşme paketinin çok kapsamlı olduğunu, uzun süredir üzerinde çalıştıkları pek çok unsur olduğunu vurguladı. Atalay, şöyle dedi: "Toplumumuzun değişik kesimlerinin ihtiyacını karşılayacak kapsamlı bir paket. Bizim, biliyorsunuz parti ve hükümet olarak genelde başından beri bir yaklaşımımız var. Bütün toplumsal sorunlarımızı mümkün olabildiğince daha fazla demokratikleşme ile çözmek ve demokratik yaklaşımlarla çözmek. Bu yönde çok düzenlemelerimiz var. Sizlere tekrar hatırlatıyorum, sessiz devrim diye hazırlayıp yayınladığımız bir kitap var. Yaklaşık 11 yılda AK Parti hükümetleri olarak demokratikleşme adına hangi adımlar atıldı. Bunu da tavsiye ediyorum. Bu da onların devamı olan bir çalışma. Bu tabi toplumumuzun her kesimini kuşatan çözüm, düzenlemeler var. Çözüm süreci de bunun içinde. Hepsini birlikte ele alan geniş bir paket. İnşallah cuma günü tamamlayacağız. Uygun bir zamanda da başbakanımızın bunu açıklamasını arzu ediyoruz, çünkü güçlü bir paket. Bizzat kendisi tarafından açıklanmasını istiyoruz. O zaman size daha geniş bilgileri de sunmuş olacağız."

Atalay, Başbakan'ın, ne zaman paketi açıklayacağına ilişkin olarak ise şu bilgiyi verdi: "Açıklama için tarih belli değil. Cuma günü çalışacağız inşallah o gün bitiririz. Bitiremezsek devam eder. Çok uzun bir şey, çok başlık var. Biraz da detaylı analiz gerekiyor."

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda çözüm süreciyle ilgili gelişmelerin görüşüldüğü, ayrıca demokratikleşme paketine de son şeklinin verileceği belirtiliyordu. AK Parti Genel Merkezi'ndeki zirveye başbakan yardımcıları Beşir Atalay, Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti genel başkan yardımcıları Hüseyin Çelik, Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan katıldı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.