Beşiktaş'ın başını Turanlı yaktı

Beşiktaş'ın başını Turanlı yaktı

Futbolda şikeye ilişkin hazırlanan iddianamede, Beşiktaş'la İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Türkiye Kupası finaline de yer verildi.

Bu müsabaka öncesi Belediyesporlu İskender Alın'ın, Kartal'dan gelen transfer teklifini İbrahim Akın'la önce kabul ettikleri ancak Kayseri'ye kampa giderken otobüste kararlarını değiştirdikleri öne sürüldü. Alın, savcılıkta verdiği ifadede, "Kayseri'ye kampa giderken İbrahim ile arabada arkalı önlü oturmuştuk. Biz bu işte bu kadar futbolcunun emeği var, çıkar oynarız dedik. Ama Yusuf Turanlı'ya talebini kabul etmiş gibi yansıttık." diye konuşuyor.
İki futbolcunun menajerliğini yapan Yusuf Turanlı ise Beşiktaş tarafına futbolcuların ikna olduğunu söylerken Akın ve Alın'a da Siyah-Beyazlı kulübün kesin olarak kendilerini transfer edeceğini dile getiriyor. Turanlı, 11.05.2011 günü saat 11.50'de İskender Alın'a gönderdiği mesajda; ":) aynen aynen. İboyla da konuş sıkmayın yaa ayıp olur adamlara işi bitirdim rakamda anlaştık yeni takımımızla Avrupa'ya gidicez:)" yazıyor. Yusuf Turanlı, Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu'ya da 04.05.2011 günü saat 14.20'de, "İbrahim Akın ile İskender'in benim olduğunu bütün Türkiye biliyor, çocuklar hemen gelmek istiyor hocam hiçbir sıkıntı yok yani, İskender şu an senin yanında yani o derece." diyerek iki tarafı da ayarlamaya çalışıyor.
İddianamede olay şu şekilde yer alıyor: "Turanlı'nın 2 futbolcuyu arayarak anlaştığını söylediği ve 2 milyonluk teklifi ilettiği ve Adalı'nın Soder One adlı bir yarış atını da Akın'a hediye edeceğini söylediği ve her iki futbolcunun da söz konusu transfer karşılığında karşılaşmanın Beşiktaş'ın lehine bitmesi için kupa maçında iyi oynamamalarını istediği tespit edildi." Maçta 1 gol atan İbrahim Akın'ın karşılaşma sonrasında, "Beşiktaş ile anlaştım ben 2 gün önce ya, onu şey yaptım işte sonra tabi gol atınca biraz karıştı." ifadelerini kullandığı, İskender Alın'ın, "İmzayı attıktan sonra diyecem ki, kupa maçında bilerek oynamadım oyundan çıktım." beyanları kayda geçti.
Tayfur Havutçu da Yusuf Turanlı ile yaptığı görüşmede üstüne basa basa transferin final maçıyla ilgili olmadığını söyleyerek şunları dile getiriyor: "Biz şimdi bak bu yani bu Akın ile İskender'i, ben söyledim şimdi, onu kesinlikle şey yapmak istiyorlar ikisini, Kesin yani, şimdi bu maçla falan alakası yok yani onun için, İbrahim Akın'ı ben istiyorum çünkü yani." İddianamede ise "İki futbolcunun transfer vaadi karşılığında, şike yaptıklarını ortaya koydukları görülmüştür." deniliyor.
Demirören, topu SERDAL adalı'ya attı
İddianamede, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, Akın ve Alın'ın transferlerinden haberdar olmadığı aktarılıyor. Demirören'in, "Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun kendilerini transfer etme girişimlerinden haberdar değildim. İbrahim Akın bizim kulüpten at yarışları ve kumar merakı yüzünden benim dönemimde gönderilmişti. Haberim olsaydı kesinlikle transferine izin vermezdim." dediği vurgulanıyor. İstanbul Bş. Belediyespor'un o dönemki başkanı Göksel Gümüşdağ'ın yorumu şöyle oluyor: "Beşiktaş'tan bize ne resmi ne de gayri resmi yollardan Adalı ve Havutçu üzerinden İbrahim ve İskender Alın'ın transferine dönük talep olmadı."
Fener'in arabulucusu İskender ve İbrahim
İddianamede 15 Mayıs 2011 tarihinde Trabzonspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak maç öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Abdullah Başak'ın aracılığıyla menajer Yusuf Turanlı'nın bazı İBB'li futbolculara para verdiği ortaya çıktı. İskender Alın ve İbrahim Akın'ın, Turanlı ile konuşmasını, takım arkadaşlarıyla görüşmelerini, "7 tane uçak biletini aldın değil mi?" diye şifrelendirdikleri ortaya çıktı. Maçın Trabzon-spor'un 3-1 galibiyetiyle neticelenmesi sebebiyle futbolculara primin ödenmediği aktarıldı.
(zaman)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.