Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike

Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün mali yapısı hakkında bilgi verdi, son cezalardan sonra Beşiktaş'ın önümüzdeki yıl da Avrupa Kupalarına katılamama durumunun sözkonusu olabileceğini söyledi.

Yıldırım Demirören döneminde kara günler geçiren Beşiktaş'a Fikret Orman da çare olamadı. Başkan tarafından yapılan açıklama ise kötü durumun boyutunu gün yüzüne çıkarıyor.
  
Son olarak Beşiktaş taraftarının tepkisini çeken açıklama ise bizzat Fikret Orman'dan geldi. Başkan son cezaların işlerini zora soktuğunu, Beşiktaş'ın önümüzdeki yıl da Avrupa Kupalarına katılamama tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Başkan Orman, "Sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Ancak sıkıntı yaşamayız da diyemiyoruz. Ferrari dosyası olmasa belki daha rahatız diyebilirdik" dedi.

KULÜBÜN BORCU

Beşiktaş Kulubü'nün borcu 500 milyon TL civarında.

DEMİRÖREN'E BORÇ

8 yıl Beşiktaş'ı yöneten Yıldırım Demirören'e Beşiktaş Kulübü'nün borcu 100 milyon lira. Bupara kulübün borç hanesinde duruyor. Hibe edilmiş değil. Faiz işlemiyor.

FİKRET ORMAN YÖNETİMİ KULÜBÜ NE KADAR BORÇ VERDİ?

Mart ayında Beşiktaş yönetimini devrelan Fikret Orman Başkanlığı'ndaki yönetim şimdiye kadar Beşiktaş kulubüne 20 milyon lira civarında borç verdi.

"FEDA" PROJESİNDEN KULÜP NE KADAR KAZANDI?

Mart 2012 itibarıyla futbolculara olan 60 milyon TL borcun 33 milyon lirası ödenmiş. Çalışan sayısı 415'ten 354'e düşürülmüş. Buradan 2 milyon TL tasarruf hedefleniyor. Geçen sezonun tamamında satılan forma sayısı 66 bin iken aynı rakama bu sezon üç ayda ulaşıldı. Geçen senenin üç aylık dönemine göre satışlar 4 milyon TL'den 11 milyon TL'ye çıktı. 165 bin parça Feda tişörtü karşılığında 4 milyon TL ciro elde edildi. Banka kredileri153 milyon TL'den 135 milyon TL'ye indirildi. Geçen sene ilk çeyrekte 29 milyon TL zarar eden kulüp, bu sene aynı dönemde 1,6 milyon brüt kâr yazdı. Mali açıdan umut veren bir gelişme.

YÜZDE 27 REKOR FAİZLE BORÇ ÖDENİYOR

Yönetimin önündeki en önemli konu bankalarla yapılacak borç yeniden yapılandırma görüşmeleri. Çünkü Kartal 1 yıldan kısa vadeli 14 milyon TL banka borcu için yüzde 27 gibi rekor bir faiz ödüyor. Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, eylül-kasım arasında 72 milyon, 3-12 ay arasında ise 234 milyon liralık borç ödemek zorunda. Bunun 48 milyonu banka 12.5 milyonu da faktoring borçları.
 
Orman ekledi: "Eğer bu borcu kapatabilirsek localardan elde ettiğimiz gelirlerin üzerindeki temlik kalkıyor. Böylece Futbol AŞ kendini çevirmeye başlayacak. Bankalarla görüşmeler sürüyor."  
 
Ancak Kulübün en önemli kaynakları; yayın, kombine, maç hasılatı, sahibi olduğu mülklerin kira gelirleri temlikli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.