‘İmam hatip okullarının  niteliği daha da artmalı’

‘İmam hatip okullarının niteliği daha da artmalı’

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Kocaeli'de düzenlenen "21. İmam Hatipliler Kurultayı"nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Kurultaya Türkiye'nin 81 ilinden imam hatip dernekleri, okul müdürleri, öğretmenler ve gençler katıldı.

Kurultayda, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in değerlendirmelerinin ardından Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Hakan 13 maddelik "21. İmam Hatipliler Kurultayı Sonuç Bildirgesi"ni okudu.

Bildirgede, kurultay boyunca eğitim sisteminin özgün modeli olan imam hatip okullarının ve ÖNDER teşkilatlarının sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı, 4 gün boyunca teşkilat mensuplarıyla fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

İmam hatip okullarının Türkiye'nin her bir ilinde ve ilçesinde yaygınlaştığı, milletin ilgisine mazhar olduğu belirtilen bildirgede, bugün gelinen noktada bu okulların niteliğinin artırılması, imam hatip okullarında inançlı ve ahlaklı nesiller yetiştirilmesinin herkesin ortak sorumluluğu ve vazifesi olduğu vurgulandı.

Bildirgede, imam hatip okullarını özgün kılan hususun, bu okullarda akademik ve kültürel derslerin yanında İslam'ın öğretilmesi olduğuna işaret edilerek, şunlar kaydedildi: "Zira imam hatip okullarına ruh veren asli unsur, İslam'dır. Bu okulların en güçlü ve özgün yanı insanlığın sorunlarının yegane çözümü olan İslam'ın nesillerimize öğretilmesidir. Güzel ahlaklı şahsiyetler yetiştirme idealine sahip olmasıdır. Okullarımızın ruhunu korumak tüm imam hatip ailesinin ortak görevidir. İmam hatip okullarının kurucu iradesi, bu ruh çerçevesinde dünyayı ve ahireti gözeten, ilmi bütünlüğü koruyan, kendisiyle ve çevresiyle barışık bir nesil yetiştirmeyi gaye edinmiştir. Bu gayeyi her zaman canlı tutmak ve bu ruha sadakat göstermek bugünün neslinin vazifesidir. ÖNDER teşkilatları ve mensupları olarak imam hatip okullarının kurucu iradesinin inançlı ve ahlaklı bir nesil yetiştirme idealine olan sadakatimizi, kurultayımızda yeniden tazelemiş ve gündem etmiş bulunuyoruz."

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.