Beşiktaş ipi göğüsledi

Beşiktaş ipi göğüsledi

Beşiktaş, 2008-2009 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Hacettepe, Kocaelispor ve temsilcimiz Konyaspor, Bank Asya 1. lige düştü. Galatasaraydan Mılan Baros, gol kralı oldu

Turkcell Süper Lig’de 2008-2009 futbol sezonunu Beşiktaş, şampiyon olarak tamamlandı. Ligde sezon, bu gece yapılan maçlarla tamamlandı. Şampiyonluk mücadelesinin son haftaya taşındığı ligde Beşiktaş, deplasmanda Denizlispor’u Holosko ve İbrahim Toraman’ın attığı gollerle 2-1 yenerek puanını da 71’e çıkardı ve sezonun en büyüğü olmayı başardı. Denizlispor’un tek golünü ise Braga kaydetti. Şampiyonluk yarışını kovalayan Sivasspor ise deplasmanda Galatasaray’a Arda’nın attığı 2 golle rakibine 2-1 yenilmesine karşın, ligde ikinciliğini korudu. Sivasspor’un tek golü ise Tum’dan geldi. Siyah-beyazlılar ve Sivasspor, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

Trabzonspor ise konuk ettiği Fenerbahçe’ye Alex ve Güiza’nın kaydettiği gollerle 2-1 yenildi. Bordo-mavililerin tek golünü ise Umut attı. Bu sonuçların ardından Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandılar. Öte yandan ligde son haftaya düşme hattında giren takımlardan Antalyaspor, Denizlispor, Gençlerbirliği ligde kalmayı başarırlarken, düşmesi daha önce kesinleşen Kocaelispor ve Hacettepe’nin ardından düşen 3. takım ise Konyaspor oldu.
MİLAN BAROS GOL KRALI
Ligde gol krallığı yarışında ise Galatasaray’dan Milan Baros, ipi göğüsleyen futbolcu oldu. Geride kalan haftada 33 haftada 20 gol kaydeden Baros, Sivasspor karşısında suskun kalmasına karşın gol kralı olmayı başardı. Milan Baros böylelikle 20 golle 2008-2009 futbol sezonunun gol kralı oldu. Baros’u Kocaelispor’dan 18 golle Taner Gülleri izledi.
SİVASSPOR, TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇTİ
Turkcell Süper Lig’i 2. sırada tamamlayarak, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazanan Sivasspor, “4 Büyükler” dışında bu başarıyı gösteren tek takım olarak, Türk futbol tarihine geçti. Ligi şampiyon Beşiktaş’ın 4 puan gerisinde, 66 puanla 2. sırada tamamlayan Sivasspor, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazandı. Şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırmasına rağmen Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanarak önemli bir başarıya imza atan Sivasspor, “4 Büyükler” olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında bu başarıyı gösteren tek takım olarak Türk futbol tarihine geçti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.