BES İptal Ettirme Numarası

BES İptal Ettirme Numarası

BES İptal Ettirme Numarası

Bankalar, ülkemizde hem devlet tarafından destekli olarak hizmet vermekte, hem de özel olarak kurularak hizmetlerini milyonlarca kişiye ulaştırmaktadır. Bankacılık işlemlerinde yüzlerce model yer alır iken insanların bunlardan faydalanması amaçlanmaktadır. Türkiye'de ki bankalarda son dönemlerin en popüler işlemleri ise şüphesiz ki Bireysel Emeklilik konusu ile alakalı oluyor. Türkiye'de BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi ) zorunlu olduktan sonra artık iş yerleri maaş ödemelerinden BES kesintisi yapar iken bankalara gerekli başvuruları yaparak bunu iptal ettirmek ve maaşınızdan yapılan kesintiyi geri almak mümkün. Sizlere bankacılık ve finans sektörünün bilgi bankası olan üzerinde üzerinde yer almakta olan BES İptali ile ilgili bilgiler aktarmak istiyoruz.

BES İptali Nasıl Yapılır?

18 yaşını dolduran herkesin kendi isteği doğrultusunda gerçekleştirebileceği bir işlem olan BES aynı zamanda 2018 yılında Türkiye'de çalışanlar için zorunlu hale gelmiştir. Bireysel olarak yaşınız ilerlediğinizde emekli olduğunuzda kullanabileceğiniz bir para biriktirme modeli olan BES'e katılım zorunluluğu getirilir iken aynı zamanda talebiniz doğrultusunda iptal işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Peki, bankalar ile iletişime geçilerek BES iptali nasıl yapılır? Dünya Para ekibi iletişim bölümü üzerinden gelen BES iptali nasıl yapılır sorularına bir cevap bulmak adına araştırmalar yaparak kısa bir rehber hazırlamış durumda. Burada sigorta şirketleri ile arasındaki anlaşmalar doğrultusunda gerçekleştirilen kesintileri nasıl geri alabileceğiniz konusunda detay bilgilere yer veriliyor. Otomatik olarak hesabınıza gelen para kesilerek sizin adınıza BES sistemi içerisinde birikir iken bu işlemi iptal etmek için bankalar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Bireysel Emeklilik İptal Süresi

Bireysel emeklilik iptal işlemlerini belirli bir süre içerisinde yapmanız gerekmektedir. Bu süre geçtikten sonra gerçekleştirilecek olan iptal başvuruları maalesef değerlendirilmiyor. Dünya Para üzerinde bes iptal süresi 60 iş günü olarak resmi kaynaklardan alıntılar ile belirtilmiş durumda.

BES İptal Ettirme Numarası Nedir?

BES iptal ettirme numarası bankalara göre değişiklik göstermektedir. Numarayı öğrenmek için öncelikle iş yeriniz ile iletişime geçerek BES işlemi için hangi banka ile veya sigorta şirketi ile anlaşma yaptığını öğrenmelisiniz. Bu anlaşmanın detaylarını öğrendikten sonra aşağıdaki arasından size uygun olanı arayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • ING Bank BES İptal Ettirme Numarası: 444 1 666
  • Akbank BES İptal Ettirme Numarası: 444 25 25
  • Ziraat Bankası BES İptal Ettirme Numarası: 0850 222 97 00
  • Garanti Bankası BES İptal Ettirme Numarası: 444 0 336
  • Yapı Kredi Bankası BES İptal Ettirme Numarası: 0850 222 0 444

BES İptali Ne Kadar Sürer?

BES iptali için başvuru yapmanız ile birlikte işlemleriniz 48 saat içerisinde tamamlanacak ve paranız vereceğiniz IBAN numarasına yatırılacaktır. Bu arada belirtilmesi gereken bir konu da BES iptalinizi gerçekleştirmeniz için öncelikle ilk kesintiden sonra adınıza bir hesabın oluşma süresinin geçmesi gerekmektedir. Bu süre ise bankalara göre değişmekte olup maksimum 20 iş günü sürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.