Berdimuhamedov'a Usta Jokey Onursal Unvanı Verildi

Berdimuhamedov'a Usta Jokey Onursal Unvanı Verildi

Türkmenistan'ın meşhur Ahal Teke atlarına olan sevgisiyle bilinen Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, Türkmenistan Meclisi tarafından Usta Jokey onursal unvanı verildi. Türkmen Meclisi, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Türkmen atlarının...

Türkmenistan'ın meşhur Ahal Teke atlarına olan sevgisiyle bilinen Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, Türkmenistan Meclisi tarafından Usta Jokey onursal unvanı verildi. Türkmen Meclisi, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Türkmen atlarının ve Türkmen halkının atçılık sanatının dünyada tanıtılmasına, at sporu ve at yetiştiricilik sektörünün geliştirilmesi, atçılık sektöründe uluslararası işbirliğinin arttırılması ve usta binicilik kabiliyetine sahip olması dolayısıyla bu unvana layık görüldüğünü açıkladı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bu unvanını sonbahar at yarışları sezonunun açılmasıyla ilgili düzenlenen törende aldı. Türkmenistan'daki yabancı büyükelçiler, işadamlar ve çok sayıda Türkmen vatandışının katıldığı törende, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva kararı okudu. Ardından Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a nişan ve Türkmen milli kıyafeti giydirildi. Törende konuşan Türkmen lider, Ahal Teke atlarının Türkmenistan'ın başarılarının mükemmel bir maskotu haline geldiğini kaydetti.

Türkmenistan en güzel atların vatanı olarak biliniyor. Dünya'da At Bayramı'nın kutlandığı tek ülke olan Türkmenistan'da Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ülkenin meşhur Ahal Teke cinsi atlarına düşkünlüğü ile biliniyor. Sık sık hipodroma giderek ata binen Berdimuhamedov, her yılın Nisan ayının son Pazar günü kutlanan At Bayramı'nın uluslararası düzeyde kutlanmasına öncülük ediyor.

Ahal Teke atı bir Türkmen atıdır. Bilimciler Ahal Teke atını, 3 bin yıl evvel insanlar tarafından ilk evcilleştirilmiş olan at türü olarak görüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.