Berdimuhamedov, Tacikistan'ı Ziyaret Edecek

Berdimuhamedov, Tacikistan'ı Ziyaret Edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 5-6 Mayıs günlerinde Tacikistan'ı ziyaret edecek. Berdimuhamedov'un Duşanbe ziyareti öncesinde Tacikistan Dışişleri Bakanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştirildi.Tacik Dışişleri...

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 5-6 Mayıs günlerinde Tacikistan'ı ziyaret edecek. Berdimuhamedov'un Duşanbe ziyareti öncesinde Tacikistan Dışişleri Bakanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Tacik Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Abdulfazi Atayev, Berdimuhamedov'un Duşanbe ziyareti kapsamında Devlet Başkanı İmamali Rahman, Tacikistan Meclisi alt anadı başkanı Şukurcan Zuhurov ve Başbakan Kohir Rasulzade ile bir araya geleceğini söyledi. Görüşmeler kapsamında ulaşım, eğitim, kültür ve turizm alanında işbirliği anlaşmaların imzalanacağını söyleyen Atayev, "Türkmenistan her zaman Tacikistan'ın yanında olmuştur ve her türlü desteği sağlamıştır. Bazı komşularımız doğalgaz ve elektriği kestiği zamanlarda da, Türkmenistan her zaman enerji kaynaklarından istifade etmemiz konusunda teklifte bulunmuştur" şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.