Belirsizlik giderilsin şartlar belirlensin

Belirsizlik giderilsin şartlar belirlensin

Üniversiteler,  yüz yüze eğitime geçeceğini açıklıyor. Öğrenci, veli ve yurt işletmecileri akıllarındaki soru işaretlerinin giderilmesini, yeni dönemde şartların ne olacağının kamuoyu ile paylaşılmasını istiyor 

Selçuk Üniversitesi, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı. Gözler, diğer üniversitelerin alacağı karara çevrildi. Yurt işletmecileri ise karara sevindiklerini ancak akıllarında bazı soru işaretlerinin olduğunu dile getirdi. Konya Özel Yurt, Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kantemiz, “Pandemi sürecinde çok zorlu günlerden geçtik. Üniversiteler yüz yüze eğitime geçeceğini söyledi. Peki yeni bir kapanma olursa ne olacak, biz ne yapacağız? Bu konuda bir yol haritası belirlemek gerek” dedi. 

“KAPANAN YURTLAR OLDU”

“Yurt işletmecileri çok sıkıntılı bir süreçten geçti” diyen Kantemiz, “Yasaklar başladığı günden itibaren yurtlar olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçti. Hala da sıkıntılarımız devam ediyor. Bazı meslektaşlarımız yurtlarını kapatmak zorunda kaldı. Daha önce yaptığımız açıklamalarda Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerine sağlanan ayrıcalıklı imkânların, adalet ve eşitlik ilkesine dayanarak özel öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere de tanınması gerektiğini dile getirdik. Ancak açıklamalarımız tam manasıyla bir karşılık bulmadı. Üniversitelerin ve okulların açılması tarihi ile alakalı kriterlerin net bir şekilde belirlenmesi şart” şeklinde konuştu. 

 “KRİTERLERİN BİR AN ÖNCE BELİRLENMESİ GEREKİYOR”

“Yurtların açılması için belirlenecek kriterlerin biran önce yayınlanması gerekiyor” diyen Konya Özel Yurt, Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kantemiz,  şunları kaydetti: “Okulların açılacağı tarih belirlendi. Üniversitelerde bir netlik yok. Yurtlarda kalacak öğrencilerin kaç kişilik odalarda kalacağı, bir yurda en az kaç öğrencinin alınacağı, yemekhanelerin kaç kişilik olacağı gibi konularda yurt işletmecilerinde kafa karışıklığı var. Bir an önce kriterlerin belirlenmesi gerekiyor. Temizlik, mesafe konusunda tedbirlerimiz aldık ama az önce bahsettiğimiz konularda da çalışmalarımızı hızlandırmak istiyoruz. Aklımızdaki bir diğer soru işareti de vaka sayılarının yükselmesi durumunda kapanmanın olup olmayacağı. Eğer bir kapanma olursa öğrenciler ve yurt sahipleri ne yapacak? Kapanma durumunda hem öğrencilerin hem yurt sahiplerinin mağdur edilmemesi gerekiyor. Olası bir kapanma durumunda mağduriyet yaşanmaması, velilerin ve öğrencilerin aklındaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekir. Bunların düzenlenmesi ve kamuoyuna ilan edilmesi gerekiyor. Bir de belirlenen kriterlere göre fiyat aralığını belirleyeceğiz. Okulların yüz yüze eğitme geçmesi her şeyden önce eğitim kalitesi adına çok önemli. Diğer yandan ekonomik anlamda da şehre büyük katkı sağlayacak.” 

4-3-ahmet-kantemiz-zemin-verilecek-foto-alti.jpgAhmet Kantemiz

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN İÇİ RAHAT OLSUN

Özel yurtların öğrencilere hizmet vermek için hazır durumda olduğunu, belirlenen

temizlik ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde yurtların dizayn edildiğini aktaran Başkan Kantemiz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bir an önce eğitimin yüz yüze yapılmasını istiyoruz. Yurtlarımızda kalacak öğrencilerin hijyen kurallarına uymaları, sosyal mesafeye  dikkat etmeleri konusunda çağrımızı sürekli yenileyeceğiz. Biz de bir kez daha tedbirimizi aldığımızı söylüyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Öğrenci ve velilerimiz düşünmesin. Yurtlar bütün önlemleri aldı.” 

 

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum