Belediyeciliğin kitabını yazdık

Belediyeciliğin kitabını yazdık

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, seçim çalışmaları kapsamında Hüyük, Seydişehir ve Yalıhüyük ilçelerini ziyaret etti.

Seydişehir'de düzenlenen mitingde konuşan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, “15 yıl belediyecilik yaptık. Şehrin dört bir köşesine hizmet götürdük, bu yüzden vatandaşlarımız her seçimde bize verdiği desteği artırdı. Belediyeciliğin kitabı yazılması icap ederse Allah'ın izniyle onu da biz yazarız” dedi.

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, seçim çalışmaları kapsamında Hüyük, Seydişehir ve Yalıhüyük ilçelerini ziyaret etti. Hüyük’te Belediye Başkan Adayı Teyfik Küçükgünay ile birlikte belde ziyaretleri yapan Özkafa, daha sonra Seydişehir Belediye Başkan Adayı Raşit Nergiz ile birlikte Seydişehir İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği mitinge katıldı. Mitinge Seydişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Mustafa Özkafa mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan’ın vatandaşları boş laflarla oyaladığını ve vatandaşın gerçek dertlerini örtbas ettiğini söyledi. Hükümet’in her seçim döneminde vatandaşı oyalamak için ortaya bir konu bulduğunu söyleyen Özkafa, “Bir dönem Ergenekon, bir dönem Cumhurbaşkanlığı seçimi ile oyaladılar, şimdi de paralel devlet laflarıyla milletimiz oylanmak, asıl gündeminden uzaklaştırılmak isteniyor” dedi.

VATANDAŞIN SIRTI EĞİLİYOR

Vatandaşın öncelikli meselesinin işsizlik ve zor geçim şartları olduğunun altını çizen Özkafa, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hükümet asgari ücreti 850 lira civarında belirliyor. Başbakan bilbordlara 'bu millet eğilmez' yazıyor. Üç çocuklu bir asgari ücretli, bu para ile nasıl geçinecek. Size soruyorum, bu vatandaşın sırtı eğilmez mi. Lafa geldiği zaman meydanlarda bas bas bağırıyorsun, işçi, memur zamlarını konuşmaya geldiğin zaman sesin çıkmıyor. Ezilen vatandaşlarımıza reva görülen zam oranı yüzde 2-3'ü geçmiyor. Vatandaşlara Başbakan'a sahip çık vurgusu yapılıyor. Bu millet Başbakan'a 12 yıldır sahip çıkıyor. Sahip çıkınca ne oldu, küresel sermayeye 10 yılda 6 yüz milyar lira faiz ödendi. Bu para ile tanesi 100 bin liralık 6 milyon ev yapılırdı. Ödenen faiz bu kadar yüksek olduğu için 1,5-2 lira olması gereken mazot, 4,5-5 liraya , torbası 20-25 lira olması gereken yem, 40-45 lira oluyor, çitçimiz para kazanamıyor.”

ÜRETİME YÖNELİK YATIRIM YAPILMADI

Devlet imkanlarının üretimden çok, tüketime yönelik yerlere harcandığını ifade eden Mustafa Özkafa, açıklanan vergi rekortmenleri listesinin bunun bir ispatı olduğunu belirtti. Almanya'nın vergi rekortmenlerine bakıldığı zaman otomobil devlerinin olduğunu belirten Özkafa, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Almanya'nın 3 otomobil firmasının satışları Türkiyemiz'in bütçesine denk geliyor. Açıklanan vergi rekortmenlerimize baktığımız zaman, üst sıralarda telekom firmaları, ardından ise bankaların olduğunu görüyoruz, bu acı bir tablodur. Bu vatandaşın bol bol konuşturulduğunun ve banka kapılarına esir edildeğinin göstergesidir. Üretim olmadan gelişme olmaz. Bakın Erbakan hocamız göreve geldiğinde hemen bir sanayi hamlesi başlattı, ülkemizin dört bir yanında fabrikaların temelleri atıldı. Sadece Konya'mızda 3 fabrika yapıldı. Tümosan'ı hepiniz biliyorsunuz. 1970'li yıllarda traktör fabrikası kuruyoruz, şimdi belediyemiz tramvay alacak, rengi ne olacak diye soruyor. Sorulması gereken, tramvayı Seydişehir'de mi yapalım, Karapınarda mı yapalımdır.”

ZAMANIN EN İYİ HİZMETLERİNİ YAPTIK

Üretime yönelik yatırımlar yapılmadığı için, ilçe ve köylerden vatandaşların şehre göç ettiğini belirten Mustafa Özkafa, “Biz görevde olduğumuz zaman sanayi siteleri kurduk, şimdi genç evlatlarımız oralarda çalışıyor. İnşallah tekrar göreve geldiğimizde bu sanayi yatırımlarını ilçe ve beldelerimize yayacağız. Konya'da 15 yıl belediyecilik yaptık. Geniş bulvarlar ve iç çevre yolları açtık. Şehrin dört bir köşesine hizmet götürdük, bu yüzden vatandaşlarımız her seçimde bize verdiği desteği artırdı. Belediyeciliğin kitabı yazılması icap ederse Allah'ın izniyle onu da biz yazarız” diye konuştu. Özkafa, dönemlerinde yaptıkları yatırımların, şu anki yönetim tarafından bir bir satıldığını, buna rağmen belediyenin borç batağı içinde olduğunu ifade etti.

Mustafa Özkafa, Seydişehir mitinginin ardından, Yalıhüyük Belediye Başkan Adayı Ebubekir Mücevher ve beraberindeki heyet ile birlikte Yalıhüyük ilçesinde de bir miting gerçekleştirdi. Havanın kararmasına rağmen vatandaşların Mustafa Özkafa'ya ilgisi fazlaydı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.