'Beldelere tarım ve hayvancılık desteği vereceğiz'

'Beldelere tarım ve hayvancılık desteği vereceğiz'

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında AKP Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya, “Yeni Büyükşehir Yasası gereğince mahalle statüsü kazanacak olan köylerimizle ilgili ortak projelerimiz var” dedi.

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında AKP Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya, “Yeni Büyükşehir Yasası gereğince mahalle statüsü kazanacak olan köylerimizle ilgili ortak projelerimiz var” dedi. Akkaya, Akşehir merkezinde verilen bütün hizmetlerin, yeni mahelle olan beldelerde de verileceğini vurguladı.
Mahelle olan köy ve beldeleri gezen AKP Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya, yeni Büyükşehir Yasası sayesinde, artık ilçe belediyelerinde de tarıma ve hayvancılğa destek verildiğini açıkladı. Akkaya, “Akşehir ve çevresindeki meyve, sebze ve ürünlerimizin kalitesini arttırmak, markalaştırmak amacı ile Akşehir’de, üniversitemiz bünyesine organik tarım bölümleri açıp köy ve kasabalarımıza belli noktalara haller kuracağız. Bunun için projelerimiz olacak. Zaten şuan  Cankurtaran’da  organik tarım var. Bunu, Sultandağı eteklerindeki bütün köy ve kasabalarımıza yayacağız. Bu ürünleri satmak da zorlanmamamız ve paranızı güvence altına alıp daha yüksek fiyata satmak için köy ve kasabalarımıza kooperatifler kuracağız. Ben de köy çocuğuyum ve inanın sizin sorunlarınızı çok iyi biliyorum köy ve kasabalarımıza yapacağımız çok projemiz var” ifadelerini kullandı.

SOSYAL AKTİVİTELERE ÖNEM VERİLECEK
Yeni  Büyükşehir Yasası gereğince mahalle statüsü kazanacak olan Akşehir'deki köylerde çocuk sayısına göre oyun parkları yapılacağını kaydeden Akkaya, “Şehirdeki olan her şeyden yeni mahallerimizinde faydalanması amacı ile çalışmalarımız olacak. Kütüphaneler yapacağız. Köy konaklarına benzer, muhtar odaları yapacağız. Buralardaki gençlerimizin faydalanması için sportif alanlar kurarak sportif aktiviteler yapmalarını sağlayacağız. Bilgiye kolay erişmek okula giden öğrencilerimizin araştırma yapacakları internet kafeler kuracağız. Hepimizin bildiği gibi köylerimizde kasabalarımızda parçalı arazi çok. Bunun için arazi toplaştırma projelerimiz var”  diye konuştu.

ADEM DEMİREL
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.