'Beko' büyük şans

'Beko' büyük şans

Selçuk Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Selçuk Üniversitesi’nin Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etmesinin öğrenciler açısından büyük bir şans olduğunu söyledi

Selçuk Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Selçuk Üniversitesi’nin Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etmesinin öğrenciler açısından büyük bir şans olduğunu belirterek, “Avrupa'nın en büyük takılarını, Fenerbahçe, Galatasaray, Efes'i izleme şansına sahipler. Bu kadar üst düzey ligin maçlarını kampüs içeresinde oynatan tek üniversiteyiz” dedi

Selçuk Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Merhaba Gazetesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette spor alanında önemli açıklamalarda bulundu. Sporu sevdiğini ve yakından takip ettiğini belirten Gökbel, Selçuk Üniversitesi Basketbol takımına da elinden gelen desteği vermeye gayret ettiğini söyledi. Gökbel, “Geçen yıl maalesef normal ligi 2. Sırada tamamlamasına rağmen Play-Off’ta Trabzonspor’a mağlup olarak Beko Basketbol Ligi’ne yükselme şansını kaybetti. Bu başarısızlığın ardından çok ciddi bir moral bozukluğu olmuştu. O dönemde devreye girip, yönetimi teşvik edip, daha sonraki Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı’nın ayağa kaldırılması ve tekrar Beko Basketbol Ligi’ne çıkması sürecinde elimizden gelen desteği verdik. Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı’nın Beko Basketbol Ligi’nde olmasını son derece önemli olduğuna inanıyorum. Hem Selçuk Üniversitesi açısından hem de Konya açısından çok önemli. Son dönemdeki sportif gelişmeler Konya açısından ciddi bir moral olmuştur. Hem Konyaspor’un Süper Lig’e yükselmesi hem de Selçuk Üniversitesi’nin Beko Basketbol Ligi’ne yükselmesi Konya açısından ciddi bir moral kaynağı olmuştur” dedi.

TÜRKİYE'DE TEK

Beko Beskotbol Ligi'nde bir takımın olmasının Üniversite öğrencileri açısından büyük bir şans olduğunu belirten Gökbel, “Diğer taraftan bizim kampüsümüzde 55 bin öğrenci var. Selçuk Üniversitesi’nin Beko Basketbol Ligi’nde oynadığı maçlarda kampüsümüzün içerisinde oynanıyor. Bu imkana sahip olan başka bir Üniversite yok. İşte Galatasaray’ı izleme şansları oldu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Anadolu Efes’i izleyecekler. Bu çok büyük şanstır. Bu takımlar Avrupa’nın en büyük liglerinde mücadele eden çok önemli takımlar. Eskiden de üst liglerde oynayan Üniversite takımları vardı ancak bu takımlar maçlarını kampüs içerisinde oynamıyorlardı. Biz Beko Basketbol Ligi mücadelelerini kampüs içerisinde oynatan tek takımız. Bu öğrencilerimiz açısından çok büyük bir imkan. Yurtlarından çıkıp yürüyerek spor salonuna gelip Avrupa’nın en önemli basketbol takımlarını izleme şansına sahipler. Bu çok büyük bir imkan. Ben çok önemsiyorum. Bir Üniversite olanakları açısından verilebilecek bütün desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER SAHAYA İNMELİ

İletişim Fakülteleri'nin nitelikle spor gazetecisi yetiştirme problemi ile ilgili de konuşan Gökbel, “Bende sporu seven bir insanım. Türkiye’de gazeteler arka sayfadan okunmaya başlar diye bir söz vardır. Bende gazeteyi arka sayfadan okumaya başlayanlardanım. İletişim fakültesi mezunu öğrencilerin spor gazeteciği noktasında bazı bilgi eksiklikleri olduğu noktasında bir algının varlığından haberdarız. Öncelikle spor gazeteciliği dersinin daha nitelikli hale gelmesi için bu dersi veren akademisyen arkadaşların bu konuyu, spor gazeteciliğini biliyor olması gerekiyor. İşin içinden gelen kişiler olmadığı takdirde ders verebilirler elbette ama bu akademik maiyette olur. Tabi işin akademik tarafı da önemli ama öğrencilerin sahaya da inmesi gerekir. Bir yandan Üniversite’den verilecek ders, diğer yandan da gazetecilerin yanında alınacak pratik eğitim ile bu sorun halledilebilir. İlerleyen dönemlerde de Üniversite’mizin akademik kadrosunda bu konuda uzman isimler olmadığı kanaatine varırsak gazetecilerden, bu işin duayenlerinden destek alma yoluna gidilebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.