Begüm Dalgalar Ve Şaziye İvegin Üner Ankaralı Taraftarlardan Destek Bekliyor

Begüm Dalgalar Ve Şaziye İvegin Üner Ankaralı Taraftarlardan Destek Bekliyor

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2012 Olimpiyat Elemeleri’nde tarih yazdığı Ankara Arena’ya oynayacağı hazırlık turnuvası için geri dönüyor.Ankara Arena Nevriye Yılmaz, Begüm Dalgalar, Şaziye İvegin Üner ve A Milli Kadın Basketbol...

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2012 Olimpiyat Elemeleri’nde tarih yazdığı Ankara Arena’ya oynayacağı hazırlık turnuvası için geri dönüyor.

Ankara Arena Nevriye Yılmaz, Begüm Dalgalar, Şaziye İvegin Üner ve A Milli Kadın Basketbol Takımı’nda yer alan takım arkadaşlarının kariyerlerinde oldukça önemli bir yere sahip. Takvimler 25 Haziran 2012’yi gösterdiğinde ay yıldızlılar, 2012 Olimpiyat Elemeleri için sahneye çıkmış ve rakipleri Porto Riko, Japonya ve Arjantin’e karşı verdiği mücadelelerden çift haneli farklarla galip ayrılıp tarihi bir başarıya imza atarak tarihlerinde ilk kez Olimpiyat Oyunları’na gitme hakkı kazanmışlardı.

12.3 sayı ortalamasıyla Olimpiyat Oyunları’na gitme yolunda takımını sırtlayan Nevriye, "Olimpiyat Oyunları’na katılmak benim hayalimdi ama gidebileceğim hiç aklıma gelmezdi. Milli Takım Başantrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu hep ‘Hepiniz olimpiyatlarda oynamayı hak eden oyuncularsınız.’ derdi." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE İLK MAÇINI 27 EYLÜL'DE FRANSA İLE OYNAYACAK

Türkiye iki yıl aradan sonra FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Ankara’da yine tarih yazma peşinde. Türkiye, şampiyonadaki ilk maçında 27 Eylül’de Avrupa Basketbol Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları gümüş madalyalası sahibi Fransa ile karşılaşacak.

A Milli Kadın Basketbol Takım, yarın Ankara'da başlayacak ve 3 gün sürecek hazırlık turnuvasında Japonya, Belarus ve Çek Cumhuriyeti’ni ağırlayacak. Şaziye İvegin Üner, hazırlık turnuvasının dünya şampiyonası yolunda hem oyuncular hem de basketbolseverler için güzel bir fırsat olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Bu maçlar bizim için hazırlık olduğu gibi bence taraftar için de hazırlık olacak. Gerçekten seyirci ile beraber çok farklı bir atmosfer oluyor. Onların da aynı farklılığı yaşayacaklarını düşünüyorum. Hem bizim için hem de onlar için salonda çok güzel bir enerji olacak. Bu güzel, keyifli, heyecanlı ve enerji dolu ortamda hep beraber olalım."

Ay yıldızlılar, İtalya’nın Bormio kentinde ve daha sonra İstanbul’da sürdürdükleri bir aylık hazırlık programının ardından Cuma günü başkente geldi. A Milliler geçtiğimiz hafta sonu Ülker Sports Arena’da gerçekleşen ve Brezilya, Kanada ve Avustralya ile mücadele ettikleri Zafer Turnuvası’ndan birincilikle ayrıldı.

Hazırlık kampları ve oynadıkları turnuva maçlarını değerlendiren Begüm, ise yaptığı açıklamada, "Zafer Kupası bizim için çok heyecanlı geçti. Zaten namağlup birinci bir şekilde bitirdik. Bu bizim için çok güzel bir motivasyon oldu. Ankara Turnuvası’nda da yine üç tane önemli rakiple karşılaşıyoruz. Orada muhteşem bir seyirci kitlesi var ve bizi yalnız bırakmayacaklarına eminim. Ankara’da çok keyifli bir turnuva geçireceğiz." dedi.

Türkiye hazırlık turnuvasının ilk maçında yarın Japonya ile karşılaşacak. Kadın Milliler 2 Eylül Salı günü Belarus, 3 Eylül Çarşamba günü ise Çek Cumhuriyeti karşısında ter dökecek. Türkiye’nin maçları saat 19.00’da başlayacak.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Ankara’da oynayacağı hazırlık turnuvasının biletlerlerinin Biletix.com’dan satışına devam edildiğini de belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.