Bedir Tugayları Lideri: Peşmerge Kerkük'ten Çekilmeli

Bedir Tugayları Lideri: Peşmerge Kerkük'ten Çekilmeli

Şii gönüllülerden oluşan Bedir Tugayları lideri Hadi Amiri, Peşmerge'nin Kerkük'te bulunmasının anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Amirli'nin söz konusu açıklamayı Irak -Şam İslam Devleti(IŞİD) ablukasında bulunan Türkmenlerin kuratılması...

Şii gönüllülerden oluşan Bedir Tugayları lideri Hadi Amiri, Peşmerge'nin Kerkük'te bulunmasının anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Amirli'nin söz konusu açıklamayı Irak -Şam İslam Devleti(IŞİD) ablukasında bulunan Türkmenlerin kuratılması için Peşmerge ile Bedir Tugayları'nın birlikte gerçekleştirdiği operasyondan sonra yapması dikkat çekti. Amiri'nin Kerkük ziyareti sırasında Peşmerge ile ilgili rahatsızlığını dile getirmesi bir anda tansiyonu yükseltti.

Amiri'nin açıklamasından sonra Peşmerge Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi. Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, Peşmerge'nin Irak Kürdistan'ı dışındaki bölgelerde bulunmasının yasal olduğu ifade edildi. Peşmerge'nin Kerkük'te bulunması için Hadi Amir'den izin alınmayacağı vurgulandı.

Bu arada Peşmerge Bakan yardımcısı Anver Haji Osman, Amiri'nin söz konusu açıklamayı sarhoş iken yapmış olabileceğini ifade ederek, Bedir Tugayları liderini sert bir üslupla eleştirdi. Peşmerge'nin Irak Kürdistan toprakları ve Kerkük'ü IŞİD saldırısından korumak için onlarca şehit verdiğini ifade eden Osman, Hadi Amir'in sözlerine itibar etmediklerini belirtti.

Osman:" Hadi Amiri gidip Tikrit'i IŞİD'in elinden alsın. Peşmerge ile ilgili sözleri yersiz ve saçmalık." ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.