Baykal’dan Yerel Seçim Yorumu: İzmir, Niteliğini Ve Kimliğini Koruyacaktır

Baykal’dan Yerel Seçim Yorumu: İzmir, Niteliğini Ve Kimliğini Koruyacaktır

İki haftalık programı dahilinde İzmir’deki ziyaretlerini sürdüren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İki haftalık programı dahilinde İzmir’deki ziyaretlerini sürdüren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Baykal, hükümetin Suriye politikası ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir’in niteliğini ve kimliğini koruyacağını belirten Baykal, şunları söyledi: “Ege bambaşka, İzmir bambaşka. Burada çok hoş, demokratik, çok insanın içini açan siyasal ve sosyal durumla karşılaştım. Örgütlerin, sorumluluğunun farkında olduğunu gördüm. Çok sayıda adaylarımız var. Çok hoşgörülü bir yardımlaşma var aralarında, hiçbir şekilde kırıcı, dışlayıcı tavır yok. Sportmence herkes adaylığını söyleyip şakalaşıyor. Herkes elinden gelen çabayı sergiliyor. Herkes içine sindirmiş. İzmir, Türkiye ve herkes için önemli bir şehir. Bu seçimlerde de İzmir’in bu niteliğini ve kimliğini koruyacağını memnuniyetle görüyorum. Tüm Türkiye’yi sevindirecek bir tablo çıkacağını görüyorum.”

AK Parti’de büyükşehir belediyesi adaylığı için adı sıkça geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ilişkin sorulara da cevap veren Baykal, “Bu tabii AK Parti’nin kararlaştıracağı bir konu. Bizim için değişen bir şey olmaz. Biz kendi yolumuzu çiziyoruz. AK Parti’ye endeksli bir aday arayışı içinde değiliz. Burası İzmir; İzmir’in değerleri, ölçüleri, bekleyişleri ortada. Bu çerçevede karar alınacaktır.” diye konuştu.

Suriye ile ilgili gündemi de değerlendiren Deniz Baykal, “Yeni savaş tehdidi, kimyasal silahların ortadan kaldırılması koşuluyla ertelenmiş oldu. Bu gelişme, dünyada herkesi memnun etti; Amerika’yı, Rusya’yı, İngiltere’yi, Almanya’yı, AB ve Ortadoğu ülkelerini memnun etti. Nedense bizim hükümeti memnun etmedi. O hariç herkes, bu gelişmeden büyük mutluluk duydu. Savaş tehdidinin ortadan kalkmasının, dünya için sevindirici tablo olması gerekir ama bizimkiler savaşın da ileri taşınması için gerekçeler ortaya koymaya devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Baykal’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu ise, “Sayın Genel Başkanımız'ın geçen haftadan sürdürdüğü ziyaretlerle İzmir’de bir hareketlilik oldu. Kentimizdeki siyasetin hızlanmasına katkıda bulunması anlamında teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizi belediyemizde ziyaretle büyük onur verdi. Destekleri için teşekkür ediyoruz, her zaman bekliyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.