Bayır Diamond’a ödül

Bayır Diamond’a ödül

Kurulduğu günden bu yana çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapan ve Konyalıların takdirini kazanan Bayır Diamond Otele “Yılın Orijinal Yemeği Ödülü” verildi

"Aşımız, Aşk Ola" sloganı ile gerçekleştirilen Meram Belediyesi ve Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) iş birliği ile düzenlenen "Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri" etkinliğinde Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları yemek yarışmasında Yılın Orijinal Yemeği ödülünü aldı.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA SERÜVENİMİZ OLDU

Dutlu Koruluğu'nda bulunan Selçuklu Otağı’nda düzenlenen yarışmada Yılın Orijinal Yemeği ödülünü alan Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya Genel Müdür Yardımcısı Sevil Akın, ekip arkadaşları ile yarışmaya gerek menü, gerekse malzeme tedariği anlamında yoğun bir çalışma sergilediklerini ve almış oldukları bu ödülün bunu perçinlediğini söyleyip yarışma boyunca kendilerini yalnız bırakmayan ve heyecanına ortak olan, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

TÜRK MUTFAĞI GERÇEKTEN ÇOK ZENGİN

Selçuklu mutfağı hakkında da konuşan Akın, şunları kaydetti: “Bu coğrafyaya ait mutfak kültürünün zenginliği dillere destan. Türk mutfağının bu zenginlik ve çeşitliliği çok geniş bir zaman diliminden, pek çok imparatorluk ve devletten, çok geniş bir etnik ve kültürel yelpazeden ve geniş bir coğrafyadan beslenmiş olmasından ileri geliyor. Bu muhteşem mozaiğe katılan mutfak kültürlerinden biri de Selçuklu mutfağı. Ancak ne yazık ki çoğu zaman yemeklerini bilmeden yediğimiz Selçuklu mutfağı konusunda çoğumuzun bilgisi ve haberi yok gibi.”

MUHAMMET GÜMÜŞ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.