Bayan boksörlerin Olimpiyat coşkusu

Bayan boksörlerin Olimpiyat coşkusu

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından alınan kararla, bayan boksunun Londra-2012den itibaren olimpiyatlarda yer alması, Boks Milli Takımında büyük coşkuya neden oldu.

Ukrayna’da 14 Eylül’de başlayacak Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası için İzmir’de kamp yapan milli takımda, dün açıklanan kararın ardından büyük sevinç yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan dünya şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, çok mutlu olduğunu söyledi. Tatar, dört gözle bu kararın alınmasını beklediğini belirterek, “En büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olmaktı. 2012 Londra’da şampiyon olup boksu bırakacağım” dedi.

Bayan boksörler olarak, branşları olimpik olmadığı için ödül yönetmeliklerinde büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Tatar, “Biz dünya şampiyonu bile olsak, bayan boksu olimpik olmadığı için erkeklerin 5’te 1’i kadar ödül alabiliyorduk. Bundan sonra hak ettiğimiz ödülleri alacağız” diye konuştu. Dünya şampiyonu milli boksörlerden Şemsi Yaralı ise her sporcunun en büyük hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Artık biz de olimpiyat coşkusunu yaşayabileceğiz. Takım olarak bu karardan sonra çok heyecanlandık. Benim en büyük hedefim hep olimpiyat şampiyonluğu oldu. Bundan sonra sporu bırakırken içimiz rahat olacak. Olimpiyatlarda mücadele etmiş ve inşallah altın madalya kazanmış bir sporcu olarak boksu bırakabileceğim.”
Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli de kararı büyük sevinçle karşıladıklarını ifade etti. Dünya bayan boksunda Türkiye’nin çok iyi durumda olduğunu dile getiren Doğaneli, “Olimpik branş olunca otomatik olarak Akdeniz Oyunları’nda da mücadele edebileceğiz. Sporcularımızın ödül konusundaki mağduriyetleri ortadan kalkacak ve onlar da şampiyonalara daha büyük azim ve hırsla hazırlanacak. Türkiye’nin olimpiyatlardaki ve Akdeniz Oyunlarındaki madalya sayısında artış olacak. Her açıdan bu karar bize büyük fayda getirecek” diye konuştu. IOC İcra Kurulu, dün Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan toplantının ardından bayan boksunun, Londra-2012’den itibaren olimpiyatlarda yer almasına karar verildiğini açıklamıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.