Başvuru 100 bini aştı

Başvuru 100 bini aştı

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Torba Yasadan yararlanmak isteyenlerin sürecin uzamasını fırsat olarak görmesini istedi

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşlar devlete olan borçlarını ödeyebilmek için Vergi Daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumları gibi kamu kurumlarına akın etti. İlginin yoğun olması nedeniyle borçların yapılandırması süresi 31 Mayıs’a, ilk taksitlerin ödenme süresi ise 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Bu süreçte Konya Vergi Dairesi’ne yapılan başvuru sayısı 100 bini aştı.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, yoğun ilgi ve talep nedeniyle sürenin 31 Mayıs 2011 tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Konya Vergi Dairesi’ne yapılan başvuruları değerlendiren Sıtkı Aksöz, “Toplamda 102 bin 926 kişi yazılı olarak bize başvuruda bulundu. Yaklaşık 2 hafta önce internet üzerinden başvuruları almaya başlamıştık. Bu şekilde de 10 bin 966 kişi başvuru yaptı. Bunların 3 bin 342’sinin herhangi bir borcu olmadığı belirlendi. Dolayısıyla 110 bin 550 adet mükellef başvurusu alıp sonuçlandırmış bulunmaktayız. Başvurular halen devam ediyor. Bu mükelleflere ilişkin de 451 milyon 878 bin civarında bir kamu alacağını da yapılandırmış bulunduk. Tabi sürecin uzatılmış olması mükelleflerimizin son günü beklemelerini gerektirmez. Erken başvuru erken ödeme anlamına gelmiyor” dedi.

SON FIRSATI KAÇIRMAYIN,

SONRA KAÇAN SİZ OLMAYIN!

Sürenin uzatılmasından önceki iki gün sistemin kilitlendiğini belirten Sıtkı Aksöz, vatandaşın borçlarını yapılandırmak için son günü beklememesini özellikle istedi. Bu yoğunluğu engellemek için internet üzerinden başvuru imkanı sağlandığını da kaydeden Aksöz, “Bir vergi dairesinde kurumlar veya gelir vergisi yönüyle mükellef olmanıza gerek yok. Mükellef olmadan da gıyabınızda ceza kesilebilir. Nüfus idaresinin kestiği cezalar, askerliğin kestiği cezalar, YURT-KUR borçları, Trafik Kanunu’na göre kesilmiş olan cezalar ve benzerini elektronik ortamda kontrol edebiliyor, internet üzerinden yapılandırabiliyor ve kredi kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz. Yani hiç Vergi Dairesi’ne gelmeden işlemlerinizi halledebilirsiniz. Benim borcum yok diye düşünmeyin, borcunuzun varlığından haberdar olmayabilirsiniz. Mutlaka süresi içerisinde borçlarını sorgulatın” ifadelerini kullandı. Borçların yapılandırılması ile birlikte mükellefin borçsuz mükellef statüsüne geleceğini kaydeden Aksöz, “Bu yasa ile borçlar ödenebilir hale geldi. Yüksek faizler silindi. Borçlu kimse kalmasın sloganıyla çalışıyoruz. Konya ölçeğinde baktığımızda toplamda 238 bin civarında borçlu mükellefimiz var. Bunların bir kısmı bu borçtan yararlanamıyor. Adli para cezaları bu kapsama alınmadı. Yani yaklaşık 30 bin mükellef bu yasadan istese de yararlanamıyor. Dolayısı ile 200 bin civarında bir mükellefi baz alabiliriz. Başvuruda yüzde 70’lere ulaştık diyebiliriz” dedi.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.