Basket'bol' geldi

Basket'bol' geldi

Dünyada futboldan sonra en fazla rağbet gören spor dalı olan basketbol Konya'da bitmek üzere. Destek verilmediği için Konya'nın profesyonel liglerdeki tek basketbol takımı kapanıyor.

Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı'nda umutlar tükendi. Son aylarda takımın kapanmaması ve varlığını devam ettirebilmesi için verilen mücadeleden sonuç alınamadı. Hiç bir destek göremeyen yönetim pes ederken Selçuk Üniversitesi'nin kurtuluşu mucizelere kaldı. Yönetim  bir açıklama yaparak kapanma kararını kamuoyuna açıklayacak.

GENEL KURULDA ADAY ÇIKMAMIŞTI

Ekonomik nedenlerden dolayı zor günler geçiren Torku Selçuk Üniversitesi'nde destek arayışları sezon bitiminden beri devam ediyordu. 12 Haziran'da yapılan genel kurulda aday çıkmayınca Üniversite'nin ortada kalma tehlikesi baş gösterdi. Üniversite yönetimi süreci uzatabilmek için görev süresini 29 Haziran'a kadar devam ettirme kararı aldı. Bu süre içerisinde şehrin ileri gelenleri ile müzakere edilerek Torku Selçuk Üniversitesi'nin yaşatılması için destek aranması kararlaştırıldı.

RANDEVU BİLE VERMEDİLER

Alınan genel kurul kararının ardından yönetim ve kulüp avukatları Konya'nın önde gelen kişi ve kurumlarından randevu talep edildi. Yüzlerce kuruma gönderilen randevu taleplerinden sadece Vali Aydın Nezih Doğan geri döndü. Ancak Konya'nın önde gelen bürokrat, iş adamı ve kurumlarından destek gelmeyince Vali Doğan ile yapılacak görüşmenin bir anlamı kalmadı. Özellikle destek vermesinden umutlu olunan Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Selçuklu Belediyesi randevu taleplerini geri çevirdi.

SON DARBE TORKU'DAN

Umutları yavaş yavaş tükenen Torku Selçuk Üniversitesi yönetimini mücadele etmekten vazgeçiren son darbe Torku'nun sponsorluktan çekilmesi oldu. Daha önce sponsor olmayacaklarını açıklamalarına rağmen Selçuk Üniversitesi yönetimi başka kurumlardan da destek almaları durumunda Konya Şeker'i ikna edebileceklirini düşünüyorlardı. Ancak Torku'nun randevu talebini geri çevirmesinin ardından umutlar tamamen tükendi. En büyük desteği aldığı sponsoru kaybeden Torku Selçuk Üniversitesi'nin yaşama şansı kalmadı.

SELÇUKLU BORÇLAR NEDİNYLE VAZGEÇTİ

Torku Selçuk Üniversitesi'nun sıkıntılı günler geçirdiği dönemlerde farklı formüller üzerinde de çalışıldı. 3. Lig'te mücadele eden basketbol takımı bulunan Selçuklu Belediyesi'ne Torku Selçuk Üniversitesi'ni satın alması teklif edildi. Ancak Selçuklu Belediyespor Üniversite'nin önceden bulunan borçları nedeniyle bu satın alma planından vazgeçti.

KONYASPOR İLGİLENMEDİ

Konya spor camiasından destek göremeyen Torku Selçuk Üniversitesi yönetimi son çare olarak Torku Konyaspor'a takımı devretmeyi teklif etti. Bu plana göre takımın ismi değiştirilecek ve renkleri yeşil-beyaz yapılırak basketbolun Konya'da devamı sağlanacaktı. Ancak bu planda Konyaspor yönetiminden döndü. Ekonomik yetersizlik nedeniyle Anadolu Selçukluspor'a bile kaynak ayıramayan Konyaspor basketbol şubesi için bütçe veremeyeceklerini bildirdiler.

KONYA BASKETBOLUNA AĞIR DARBE

Torku Selçuk Üniversitesi'nin kapanmasının Konya basketboluna büyük darbe vuracak. Minikler basketbol ligleri büyük ilgi gören ve yüzlerce genç yeteneğin basketbolcu olabilmek için çabaladığı Konya'da profesyonel basketbol takımının kalmaması büyük bir dezavantaj olarak görülüyor. Türk basketbolunda bulunan genel sorundan Konya'da nasibini almış olacak. Ekonomik nedenlerden dolayı liglerden çekilen kulüpler kervanına Torku Selçuk Üniversitesi de katılacak.

YUNUS ALTINBEYAZ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.