Başbakan Yardımcısı Arınç AKTİSAD hizmet binasını açtı

Başbakan Yardımcısı Arınç AKTİSAD hizmet binasını açtı

Yeni hükümette aldığı görevin ardından ilk ziyaretini Konyaya gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKTİSADın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

AKTİSAD ve üyesi bulunduğu TUSKON’un faaliyetlerinden övgüyle bahseden Arınç, Konya’nın da Türkiye’de değil dünyada bir sanayi merkezi olarak bilinen marka bir şehir olduğunu vurguladı. Arınç, krizin de yıl sonuna kadar atlatılacağını söyledi.


Arınç’tan sanayiciye umut

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) hizmet binası, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla gerçekleşti. Arınç, krizin yıl sonuna kadar atlatılacağını söyledi

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldı.
BAŞBAKAN YARDIMCISI OLARAK
İLK ZİYARETİNİ KONYA’YA GERÇEKLEŞTİRDİ
Yeni hükümette aldığı görevin ardından ilk ziyaretini Konya’ya yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya’yı gönülden sevdiğini belirterek, siyasi hayatı boyunca Konya’yı ihmal etmemeye çalıştığını belirtti.
AKTİSAD’ın 15 yıldan bu yana çalışmalarını takdirle izlediğini aktaran Bülent Arınç, “Farklı amaçlar için de kullanılacak çok güzel bir teşkilat binasını hizmete açtılar, tebrik ediyorum. AKTİSAD, Türkiye’de hatırı sayılır kuruluşlardan TUSKON’un üyesidir. TUSKON çok yararlı hizmetler yaptı, ben de kuruluş çalışmalarında, pek çok faaliyetlerinde bulundum. TUSKON, Pasifik, Avrasya, Afrika ülkeleri ile Türkiye’yi buluşturmada köprü görevi gördü” diyerek, AKTİSAD’ın ve bağlı bulunduğu TUSKON’un üyeleri ile gerçekleştirdikleri faaliyetlerden övgüyle söz etti.
KONYA, TÜRKİYE’DE DEĞİL, DÜNYADA
SANAYİ MERKEZİ OLARAK BİLİNİYOR
Konya sanayisine yönelik değerlendirmelerine “Bugün Konya Türkiye’de değil dünyada bir sanayi merkezi olarak biliniyor” diyerek başlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, bunda bütün sanayici ve işadamlarının katkısı olduğunu vurguladı. Bülent Arınç, Konya’nın Türkiye’de marka olduğuna işaret ederek, “Alın teriyle, yeni buluşlarla herkes kendi sahasında Konya’da önemli çalışmalar yaptı. Türkiye’de Konya’nın çok güzel intibaı vardır” diye konuştu. Arınç, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.
ALDIĞIMIZ ÖNLEMLERLE KRİZİ
EN AZ ZARARLA AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ
Türkiye’nin içinde ekonomik duruma yönelik değerlendirmelerde de bulunan Bülent Arınç,  geçmişte yaşanan krizlere atıfta bulunarak, “Milletin sırtına 40 katrilyona yakın yükün yüklendiği krizleri hatırlayın. Bu krizlerin tamamı iç kaynaklı, hükümetlerin başarısızlıklarının sonucu idi. Ama bu son yaşanan kriz, Türkiye’nin kendi içinden kaynaklanan, hükümetin başarısızlığı sonucu oluşan bir kriz değil. Dışarıdan gelen ve dünyayı etkisi altına alan bir kriz oluşmuştur. Buna karşı hükümet her kademede çalışma yaptı, yapmaya da devam ediyor. Halkımızın hükümete olan güvenini biliyoruz. Aldığımız önlemlerle bu krizi en az etkiyle, en kısa sürede aşmaya çalışacağız. Hükümet, bu bağlamda sanayici, esnaf ve iş adamları ile görüşerek adımlarını temkinli bir şekilde atıyor. Çünkü reel sektörün içinde yer aldığı için, iş adamımızın, esnafımızın ve sanayicimizin tavsiyeleri bizim için önemli. Bu nedenle bu kardeşlerimizin yaşadıkları şartları dürüst bir şekilde bize duyurmaları gerekiyor. Lütfen yaşadığınız şartları dürüst ve samimi olarak bize duyurun. Sözde kalmayın, raporlarla bunu destekleyin. Bunlar yüzde yüz hayata geçirilecektir” diye konuştu.
Felaket tellallığı yapılmaması uyarısında da bulunan Bülent Arınç, “Dışarıdan gelen ama mutlak olarak Türkiye’yi etkileyen bu krizden kurtulmanın gereğini yapacağız” dedi ve eylülde krizin etkilerinin azalacağını ocakta ise kurtulmuş olunacağını aktardı.
AKTİSAD, ŞEHİR VE ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
Konya Valisi Osman Aydın da sanayici ve işadamlarının sayesinde dünyanın her tarafına ihracat gerçekleştirildiğini ve bu çalışmaların Konya’nın ufkunu açtığını belirtti. Vali Aydın, sivil toplum kuruluşları arasında mümtaz bir yere sahip AKTİSAD’ın yeni hizmet binasının açılmasının ardından daha güzel hizmetlere imza atacağını da söyledi. AKTİSAD’ın şehir ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve bilhassa yurtdışına büyük atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Aydın, bu başarıların devam etmesi temennisinde bulundu.
İşadamları derneklerinin Konya’ya büyük katkı sağladıklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AKTİSAD’ın yeni dernek binasında daha güzel çalışmalara imza atacaklarını bildiklerini aktararak, hayırlı olmasını diledi.
AKTİSAD Başkanı Ali Akın da teşriflerinden dolayı bütün davetlilere teşekkür etti.
Konuşmalarının ardından başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere protokol üyeleri derneğin yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kesti. Derneğin yeni hizmet binasını gezen Bülent Arınç ve beraberindekiler ikram edilen geleneksel Konya pilavından yedi, ardından Rixos Otel’de düzenlenen konferansa geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.