Başarının yolu birliktelikten geçer

Başarının yolu birliktelikten geçer

Taha Holding (LC Waikiki) Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD)ın davetlisi olarak geldiği Konyada, Konyalı sanayici ve işadamları ile Tecrübe P

Taha Holding (LC Waikiki) Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD)’ın davetlisi olarak geldiği Konya’da, Konyalı sanayici ve işadamları ile ‘Tecrübe Paylaşım Toplantısı’nda bir araya geldi. Kısacık, iş yapma ve marka oluşturma konusundaki tecrübelerini sanayici ve işadamlarıyla paylaştı.

Günümüz dünyasında tek başına hareket eden firmaların başarılı olabilme şansının kalmadığını, gruplaşmak gerektiğini söyleyen İsmail Hakkı Kısacık, “Başarının yolu birliktelikten geçiyor. Bunun en güzel örneği marketler karşısında bakkalların durumudur. Marketler, alışveriş üzerine odaklanarak insanların ihtiyacı olan her şeyi sunabiliyorken, bakkallar yerinde saydıkları için yok olmaya mahkum hale gelmişlerdir” dedi. Artık büyük olmanın da yeterli gelmeyeceğini ifade eden Taha Holding Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık, yerellikten kurtulmak gerektiğini belirtti.

Ortaklık ve kurumsallaşma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İsmail Hakkı Kısacık, “Öncelikle yapılacak ortaklıkla ilgili fizibilite çalışması doğru bir şekilde yapılmalı. Sanayicilerin bir çatı altında buluştuğu birçok dernek var, bu dernekler bu tür konularda sizlere yardımcı olabilir. Benim size tavsiyem daima büyük düşünün. Sahibi olduğunuz sermayeyle tutunmaya çalışmak yerine daha büyük oynayın. Zaten büyüyen firmalar da ‘acaba’ diye düşünmeden yola çıkan ve ortaklık kuran firmalardır. Kazanılan sermayenin nerede kullanıldığına bakıyorsunuz, gereksiz yere mal, mülk alımında kullanılıyor. Eve, arsaya yatırım yapmak ölü yatırımdır. Sanayileşmek için yatırım yapmak gerekir. Bugün çok güzel projeleri olan fakat sermayesi olmadığı için bunları gerçekleştiremeyen birçok genç kardeşimiz var. Sanayileşmenin artması, ekonominin gelişmesi için projesi olan genç girişimcilerin desteklenmesi gerekir” diye konuştu.

MİSYONUNUZU VE VİZYONUNUZU İYİ BELİRLEYİN

 

Başarıya giden yolda, işletmelerin vizyonlarını ve misyonlarını iyi bir şekilde ortaya koyması gerektiğinin altını çizen Kısacık, “Ne yapmak istiyorsunuz, nereye ulaşmak istiyorsunuz, bunu iyi tespit etmeniz gerekir. Bunu belirledikten sonra bu misyon ve vizyona ulaşmak için hedefleri ortaya koymalıdır. Fazla hayalci de olmamalı, fazla mütevazı de olmamalıdır. Başarılı ve saygın bir firma olmak istiyorsak, öncelikle kendimize karşı, daha sonra şirketimize, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize ve müşterilerimize karşı dürüst olmalıyız. İnsanlarla olan ilişkimiz güçlü olmalıdır. Bugün bir firmanın trilyonlarca alacağı olabilir. Ama bir kişiye olan bin TL borcunu ödeyemediği durumda piyasada kötü bir izlenimi olur. Bunun yanında şirkette kimin ne iş yapacağının iyi bir şekilde belirlenmesi gerekir. bunun yanında şirket yöneticilerinin ailelerinin birbirileriyle çok sık görüşmemesi de iyi olur. Biz şirketimizde yöneticiler olarak kardeş gibiyiz ama eşlerimiz birbirilerini belki bayramdan bayrama görürler” dedi.

LC WAİKİKİ’NİN 990 BİN ÇALIŞANI VAR

 

LC Waikiki’nin elde ettiği başarı hakkında da bilgi veren Taha Holding Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık, “Bizler Taha Holding olarak bugün geldiğimiz noktayı sürekli büyüme hedefine ve yatırımlarımızı kendi iş alanımızda yoğunlaştırmamıza borçluyuz. 1988 yılında bu şirketi kurduğumuzda biz tekstil ve konfeksiyon dışında hiçbir alana yatırım yapmama kararı almıştık. Fakat alanımızda hep en iyisini yapmaya çalıştık, çünkü en iyi bildiğimiz iş buydu. Şirketimizin sermayesini de bu alanda kullandık. Bunun sonucunda çok şükür belli bir noktaya gelebildik. Yaklaşık 300 mağaza, 950 milyon dolar ciro, 990 bin çalışanımız var. Mısır ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu 16 ülkede üretim tesisimiz var. Artık sadece Türkiye genelinde değil, yurt dışında da mağazacılık yapmak için çalışmalara başladık. Vizyonumuzu da 2020’ye kadar Avrupa’nın en başarılı ilk 3 firmasından biri olmak olarak belirledik” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.