Başarımızla gururlanıyoruz

Başarımızla gururlanıyoruz

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konyanın aldığı Yatırım Teşvik Belgeleri ile kendi bölgesinde birinci, Türkiye genelinde ikinci il olma başarısını gösterdiğini ifade etti

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 2009-2010 döneminde aldığı Yatırım Teşvik Belgesi ile kendi bölgesinde birinci, Türkiye genelinde ise ikinci il olan Konya’nın başarısını değerlendirdi.

 

Büyükhelvacıgil, Konya’nın, Türkiye genelinde en çok Teşvik Belgesi alan ikinci il olmayı başarmasının, dünyanın ekonomik belirsizliklerle mücadele ettiği bir dönemde, Konya’da moral ve motivasyonunun son derece yüksek olduğunu gösterdiğini ifade etti. Konya’nın her alanda yakaladığı başarıların kendilerini son derece mutlu ettiğini vurgulayan Büyükhelvacıgil, Konya’nın başarısını rakamlarla şu şekilde anlattı:

 

“Konya, Marka Tescilinde Türkiye 5’incisi, Patent’te Türkiye 8’incisi, Endüstriyel Tasarımda Türkiye 7’incisi, Faydalı Modelde Türkiye 6’ıncısı. Türkiye’nin toplam sanayi üretiminin yüzde 4’ünü karşılayan şehrimizin San-Tez projelerinden aldığı pay yüzde 4,7. TÜBİTAK projelerinde 2005 yılında diğer iller arasında iken, bugün Türkiye 6.’cısıyız. 2001’de 462 ihracatçı firma bulunan Konya’da, bugün bin 84 ihracatçı firmamız bulunmaktadır. Ayrıca Konya’da işsizlik yüzde 8.2 ile Türkiye ortalamasının altındadır” diye konuştu.

 

Tüm bu başarıların altında üretimin gücünün yer aldığını dile getiren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Dolayısıyla daha fazla üretmeliyiz, üretimi teşvik etmeliyiz. Çünkü, üretimin olduğu yerde iş vardır, aş vardır, huzur vardır” dedi.

 

TÜRKİYE ÖZEL SEKTÖRÜN GÜCÜYLE BÜYÜYOR

 

Türkiye’nin 2011 yılının ilk çeyreğinde özel sektörün gücüyle yüzde 11 büyüyerek, dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu hatırlatan Büyükhelvacıgil, “Küresel krizin etkilerine rağmen yüksek büyüme başarını gösteren Türkiye için en önemli risklerden birisi küresel ekonomideki belirsizliklerdir.  İhracat odaklı büyüme stratejisi izleyen Türkiye, ileri teknoloji ve yüksek katma değerli sektörlere ağırlık vermeli, pazar çeşitliliğini daha da artırarak küresel ekonomiden kaynaklanan riskleri dağıtmalıdır. Türkiye, ekonomide gerçekten güzel işlere imza atıyor. Başarı tablomuzla gurur duyacağız, fakat almamız gereken bazı tedbirler de var elbette. Cari açık dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biri olarak karşımızda duruyor. Bu yılın ilk 6 ayında 45 milyar 8 milyon dolara ulaşan cari açığın önüne geçmenin en etkili yolu, daha nitelikli ve daha fazla üretmekten, daha fazla ihracat yapmaktan geçer. Özellikle sanayicilerimizin daha nitelikli, Ar-Ge, bilgi ve İnovasyona dayalı üretim ve ihracata teşvik edilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.