Barzani, "Ulusal Kürt Kongresi" Hazırlık Komisyonu İle Bir Araya Geldi

Barzani, "Ulusal Kürt Kongresi" Hazırlık Komisyonu İle Bir Araya Geldi

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil'de yapılması planlanan Ulusal Kürt Kongresi hazırlık komisyonu ile ilk kez bir araya geldi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil'de yapılması planlanan Ulusal Kürt Kongresi hazırlık komisyonu ile ilk kez bir araya geldi.

Erbil'in Selahattin kasabasındaki başkanlık sarayında basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Ulusal Kürt Kongresi hazırlıkları için oluşan 39 Kürt parti temsilcisi hazır bulundu. İlki gerçekleştirilen görüşmede, komisyon üyeleri Barzani'ye bilgi verdi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlığı basın ofisi, Barzani'nin komisyon üyelerine yaptığı konuşmada tek ses olma çağrısında bulunarak, "Kürt milletine hizmet amacıyla hepiniz tek ses olarak çalışın. Hiç kimse kendi partisinin çıkarlarını bu çalışmaya bastırmaya çalışmasın." dediğini duyurdu.

Kongrenin bütün aşamalarına destek vereceğini belirten Barzani, komisyonunun bütün partilerle daimi bir iletişim içerisinde olmasını ve kongrenin başarılı olması için ne gerekiyorsa yapmalarını istedi. Yapılan çalışmanın tarihi bir adım olduğunu belirten Barzani, komisyon üyeleri üzerinde düşündükleri bazı teknik konulara yer verdi.

Oluşturulan Ulusal Kürt Kongresi hazırlık komisyonun sadece teknik ve idari yönden çalışma yetkisi bulunuyor. Kongrenin siyasi yönü ise parti temsilcileri tarafından takip edileceği belirtildi.

Görüşme sonunda komisyon üyeleri Barzani'ye, Ulusal Kürt Kongresi'nin başarılı olması için bütün gayretleri ile çalışacaklarına dair söz verdikleri de kaydedildi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil'de yapılması planlanan Ulusal Kürt Kongresi hazırlık komisyonuyla ilk defa bir araya geldi.

Ulusal Kürt Kongresi hazırlıkları için geçtiğimiz günlerde 4 ülkeden 39 parti temsilcisi Erbil'de bir araya gelerek, kongrenin bu ay zarfında yapılmasına karar vermişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.