Bankaların Uyarı Sms'lerine 3 Lira Ücret Belirlemesine Tepki

Bankaların Uyarı Sms'lerine 3 Lira Ücret Belirlemesine Tepki

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER), bazı bankaların 1 Eylül'den itiberen uyarı SMS'i bedeli olarak 3TL’lik komisyon alma kararına tepki gösterdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER), bazı bankaların 1 Eylül'den itiberen uyarı SMS'i bedeli olarak 3TL’lik komisyon alma kararına tepki gösterdi. Bankaların vatandaştan 'komisyon' adı altında haksız tahsilat yaptığını savunan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın derhal harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Bazı bankalar, ödemesini aksatan müşterilerine cep telefonları üzerinden gönderdiği uyarı SMS'lerine 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren 3 TL hizmet bedeli yansıtacak. Bu duruma tepki gösteren ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus Gümrük Ticaret Bakanlığı’na, “Komisyon sınırlama çalışmalarının ivedilikle tamamlanması elzem hale gelmiştir” diye seslendi.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, konuyla ilgili yaptığı açıklamada uygulamanın şiddet ile karşısında duracaklarını dile getirerek şunları söyledi: “ESDER olarak uzun süredir bankaların da ellerini taşın altına koyması gerektiğini söylüyor, vatandaşın mağduriyetinin ikiye katlanmaması için onların da adım atmalarını bekliyoruz. Oysa bugün beklentimizin aksi yönünde bir karşılık görüyoruz. Bu durum, vatandaşın belini bükeceği gibi bankalara olan güveni de azaltacaktır”. Bankaların hizmet bedeli adı altında 65 ayrı ek ücret talep ettiğini belirten Çelikus, durumun adeta çılgınlığa dönüştüğünü ve biran önce önünün alınması gerektiğini kaydetti. Çelikus, “İsimlerini sayamayacağımız kadar çok masraf ile karşı karşıyayız. Bu durum artık inandırıcı olmaktan çıkmıştır. Zira önceden havale ücreti adıyla alınan para şimdi aynı şube içerisinde bile alınmak isteniyorsa ortada iyi niyet olup olmadığının sorgulanması gerekir.” şeklinde konuştu.

KESİNTİLERİN SONU GELMEYECEK

ESDER Başkanı Mahmut Çelikus sözlerine şöyle devam etti: “Geçen sene e-posta yoluyla yapılan bildirimler için ek ücret almaya başlayan bankalar eğer müdahale edilmezse, şimdi de cep telefonlarına ileti gönderdiklerinde 3 TL’lik hizmet bedeli alacaklar. Bu kesintilerin ve bedellerin sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Elbette hizmet, karşılığı olan bir faaliyettir fakat şu an yapılanlara baktığımızda adil olmayan, abartılı bir uygulama ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir süre önce bazı adımlar atarak bu komisyonları sınırlama yoluna gitmişti. Fakat bankalar, bakanlıktan hızlı davranarak en az otuz kalem daha hizmet bedeli çıkardı”

ESDER Hukuk Komisyonu harekete geçiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın daha hızlı davranması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Çelikus, son olarak ESDER bünyesinde Av. Eyüphan Korkmaz’ın başkanlığında kurulan Hukuk Komisyonu’nun da bu ve benzeri süreçlerin takipçisi olacağını belirtti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.