Bank Asyada en istikrarlı yabancı Robak

Bank Asyada en istikrarlı yabancı Robak

Bank Asya 1. Ligde 2011-2012 sezonunun ilk 16 haftalık bölümünde forma giyen 40 yabancı oyuncudan 4ü tüm maçlarda forma giyerken Roback bu oyuncular arasından en istikrarlısı olmayı başardı

Bank Asya 1. Lig’de 2011-2012 sezonunun ilk 16 haftalık bölümünde forma giyen 40 yabancı oyuncudan 4’ü tüm maçlarda forma giyerken, Çaykur Rizespor formasıyla 12 gol atan Bikoko ise ligin en golcü oyuncusu oldu. Ligde uygulanan yabancı oyuncu statüsüne göre kadrolarında yabancı uyruklu futbolcu bulundurmayı tercih eden 15 takım, 43 oyuncu ile sözleşme imzalarken, bu oyunculardan Akhisar Belediyesporlu Diego Da Costa Lima, Elazığspor’dan Hussain Osman ve Kasımpaşa’dan Michael İkem Anwuli bu bölümde forma şansı bulamadı.
Sezonun ilk bölümünde Karşıyaka’dan Agbetu, Kartalspor’dan Denilson, Kayseri Erciyesspor’dan Hanni ve Konyaspor’dan Robak 16 karşılaşmada da oynarken, en fazla süreyi bin 436 dakika forma giyen Konyasporlu Robak aldı. Robak’ı bin 425 dakikayla Kayseri Erciyesspor’dan Hanni, bin 388 dakika ile Kartalspor’dan Denilson ve bin 350’şer dakikayla Kasımpaşa’dan Luiz Henrique ile Konyaspor’dan Pawelek takip etti.
Bank Asya 1. Lig’de 2011-2012 sezonunun ilk bölümünde mücadele eden yabancı oyuncuların performansı ile ilgili düzenlenen rapora göre Konyasporlu futbolcuların durumları şöyle: Alvaro Mejia Perez toplam 14 maçta bin 260 dakika sahada kaldı ve toplam 8 sarı kart gördü. Mahamoudoy Kere toplam 3 maçta forma giyerken 270 dakika sahada kaldı ve 2 kez de sarı kart gördü. Konyaspor’un gol umudu Marcin Andrzej Robak ise takımın en istikrarlı futbolcularından biri. Robak toplam 16 maçta forma giyerken bin 436 dakika sahada kaldı. 2 kez sarı kart gören Robak, yeşil-beyazlıların 4 golünün altına imzasını attı. Kalede tüm ekibe güven veren bir çok takımın transfer listesinde yer alan Mariusz Pawelek ise 15 maçta forma giydi ve bin 350 dakika sahada kaldı. Pawelek 3 kez de sarı kart gördü.
EN GOLCÜ BİKOKO
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Giresunspor ve Sakaryaspor’un kadrosunda yabancı futbolcu bulunmazken, ligde 59 gol atan yabancı oyuncular arasındaki en golcü isim ise 12 golü bulunan Çaykur Rizesporlu Bikoko oldu. Bu oyuncuyu 8’er golle aynı takımdan Jallow ile Kasımpaşa’dan Dimitrov, 7 golle Adanaspor’dan Etama ve 4’er golle Konyaspor’dan Robak ile Kayseri Erciyesspor’dan Hanni izledi.
SARI VE KIRMIZI KARTLAR
Toplam 70 sarı ve 4 kırmızı kart gören yabancı oyuncular içinde 8 kez sarı kartla cezalandırılan Konyasporlu Perez en fazla sarı kart gören isim oldu. Yabancı futbolculardan İstanbul Güngörensporlu Paul Aidoo, Denizlisporlu Eric Geno Sije Odhiambo, Kayseri Erciyessporlu Hassan Mawanda Wasswa ile Karşıyakalı Karim Izrailov ise kırmızı kartla oyun dışında kalan isimler oldular.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.