Bank Asya kızışıyor

Bank Asya kızışıyor

Ligde 6 hafta geride kalırken Konyaspor ve Çaykur Rizespor namağlup unvanını sürdürüyor. Puan cetvelinde liderle en alt sırada yer alan takım arasında sadece 11 puanlık fark bulunuyor

Bank Asya 1. Lig’de zirve yarışı kızışıyor. 6 haftası geride kalan ligde Konyaspor ‘namağlup liderlik’ unvanını sürdürürken, rakipleri de amansız takibini devam ettiriyor. Çaykur Rizespor oynadığı maçlarda hiç yenilgi yüzü görmezken, liderin 2 puan gerisinde yarışını sürdürüyor. Özellikle 2 haftada kalesinde gol görmeyen tek olarak Mersin İdmanyurdu öne çıkıyor. Geçen hafta deplasmanda Altay’ı 1-0’lık skorla geçen Kırmızı-Lacivertliler, hafta sonu sahasında ağırladığı Gaziantep Büyükşehir karşısında yaklaşık 50 dakika 10 kişi mücadele etmesine karşın kalesi gole kapatmayı başardı. Buna rağmen ligin en az gol yiyen takımı olarak Kartalspor öne çıkıyor. Rakip kalede 8 kez başarılı olan İzmir temsilcisi, kalesindeyse meşin yuvarlığı tam 3 kez gördü. Rakip kalede bulduğu sayılarla maç başına 2.1’lik bir gol ortalamasıyla dikkat çeken Bucaspor ise ‘ligin en golcü takımı’ unvanını elinde bulunduruyor. Bucaspor’u 11’er golle Çaykur Rizespor ile Boluspor, 10’ar golle de Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu takip ediyor.
6 haftalık lig maratonunda lider Konyaspor ile takipçisi Çaykur Rizespor’un bileği bükülmezken, Orduspor ve Kocaelispor’unsa ligde henüz galibiyeti bulunmuyor. Ordu temsilcisi aynı zamanda da ligde en az gol atan takım olarak öne çıkarken, kalesinde meşin yuvarlığı en çok gören ekiplerse 11’er golle Kocaeli ile Samsunspor. Attığı ve yediği goller eşit olan takımlarsa Altay (8-8) ile Dardanelspor (4-4). Bunun yanında ligde oynadığı bir diğer İzmir temsilcisi Karşıyaka ise, bugüne kadar oynadığı maçlarda ya yeniyor ya da yeniliyor. Karşıyaka, 6 maçın 3’ünde galibiyet sevinci yaşarken, 3’ündeyse sahadan boynu bükük ayrıldı. Puan cetveline göre lider ile en alt sıradaki takım arasında 11 puanlık fark bulunuyor.
TAYFUN: BİR PUANDA ÖNEMLİ
Konyaspor kaptanı Tayfun Türkmen, Orduspor deplasmanında galip gelmeleri adına bütün şartların kendileri lehinde olmasına rağmen galibiyeti getirecek golü bulamadıklarını ve yenilen şanssız bir golle berabere kaldıklarını belirtti. Orduspor karşısında Kartal’ın golünü atan Tayfun Türkmen, galibiyet için geldikleri Ordu’da iki puan bıraktıkları için üzgün olduklarını söyledi. “Galibiyet için geldik ama girdiğimiz pozisyonlarda galibiyeti getirecek golleri bulamadık” diyen Tayfun Türkmen, “Maç öncesi arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda tek düşüncemiz galibiyetti. 3 maçlık bir galibiyet serimiz vardı. Bunu devam ettirebilme adına bizim için çok önemli bir maçtı. Skor olarak öne geçtik. Ancak bunu koruyamadık. Rakibimiz 10 kişi kalmıştı. Galip gelebilmemiz için tüm koşullar lehimizeydi. Ancak hiç beklemediğimiz bir anda kalemizde gol gördük. Sonuçta Orduspor gibi zorlu bir deplasmandan hanemize bir puan yazdırdık. Buradan çıkaracağımız çok dersler var. Yakaladığımız pozisyonları daha iyi değerlendirip önümüzdeki haftalardaki puan kayıplarının önüne geçmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
ÖZDEMİR: BU TAKIMA GÜVENİN
Konyaspor’la 1-1 berabere kalan Orduspor’da teknik direktör Osman Özdemir, “Beraberlik de bizim için güzeldi” dedi. Özdemir, “Bu takım zorlu ve uzun bir koşuya çıktı. Bu koşuda başarılı olacağına inanıyorum. Belki başta sıkıntılar yaşıyoruz. Bu gayet doğaldır. Bu sadece bizim düşüncelerimizle olan bir şey değil. Karşımızdaki takımların düşünceleri de farklı değil. Zaman zaman kötü oynadığımızı düşünüyorum. Belirli bölümlerde oyuncularımın oyunu bırakmaması oldukça sevindirici. Ben bu takımın teknik direktörü olarak şunu söylüyorum. Eğer bize güvenilirse sabırlı olunursa bu takım ligde iyi bir yere gelecektir. Yediğimiz golü ofsayt olarak gördük. Tabi ki burada son karar yan hakemin, saygı duyuyoruz. Bugün maçın berabere bitmesi o pozisyondan dolayı hakemleri biraz rahatlatmış olabilir. Gerçekten ofsayt olup maçı da mağlup bitirseydik hem kendi hem onlar adına üzülürdüm. Kırmızı kartlarda hakem yüzde yüz haklıydı. Ama her şeye rağmen beraberlikte bizim için güzeldi” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.