Bangladeş’te Kıyafeti Nakletmek Üretmekten Daha Zor

Bangladeş’te Kıyafeti Nakletmek Üretmekten Daha Zor

Dünyanın ünlü tekstil firmalarının üretimlerini fason olarak yaptırdıkları Bangladeş’teki nakliye problemi teslimatın gecikmesine sebep oluyor.TIR şoförü Nezir Hüseyin, başkent Dakka’dan 200 kilometre mesafedeki liman şehri Chittagong’a...

Dünyanın ünlü tekstil firmalarının üretimlerini fason olarak yaptırdıkları Bangladeş’teki nakliye problemi teslimatın gecikmesine sebep oluyor.

TIR şoförü Nezir Hüseyin, başkent Dakka’dan 200 kilometre mesafedeki liman şehri Chittagong’a yolculuğun birkaç gün sürdüğünü ifade etti. Hüseyin, yollar genelde dar ve kötü. Yol çalışmaları da trafiği berbat ediyor. Bir TIR yavaş gittiğinde tüm trafik duruyor.” dedi.

Uygun ulaşım şartlarının sağlanmamasının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağından hareket eden Bangladeş hükümeti otoyol inşaatları ve limanların geliştirilmesi için milyonlarca dolar harcamayı planlıyor. İşsizliğin yüzde 40’lara vardığı ülkede istihdam artışı için altyapı yatırımları yabancı girişimcileri ülkeye çekmek için elzem.

Tekstil işçisi Muhammed Turkul, neredeyse her 4 gençten 3’ünün tekstil atölyelerinde çalıştığını belirterek, “Bunlar da olmasa ülkede büyük problemler çıkar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.