Balıkçının yüzü gülüyor

Balıkçının yüzü gülüyor

Denizde balık avlama sezonunu 1 eylül itibari ile açıldı

Denizde balık avlama sezonunu 1 eylül itibari ile açıldı. Avlanan balıklar 3 eylülde Konya’ya ulaştı. Deniz balıklarının Konya Büyükşehir Belediyesi Balık Haline gelmesi ile balıkçı esnafının yüzü güldü. Yazın işlerinin durgun olduğunu aktaran Balık Hali Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Münir Kara, “Yaz ayları balıkçıların ölü sezonu. Yazın balık tüketen çok az insan var. Konya’da balık yazın balık tüketmek gibi bir alışkanlık yok. Bizim işlerimiz kışın daha iyi oluyor. Deniz balıklarının halimize gelmeye başlaması ile birlikte bir hareketlik başladı. Yazın hamsi, istavrit gibi balıkları özleyen insanlar bu balıklara ilgi gösteriyor. Önümüzdeki günlerde balık halinde yoğunluğun artmasını bekliyoruz” dedi.

 

BU SENE BALIK BOL OLACAK

 

Marmara Denizi’nde dalgıçların deniz altında yaptıkları incelemelerde elde ettikleri verilerin bu sene balığın bol olacağını gösterdiğini belirten Münir Kara, “İki senedir Marmara Denizinin tabanında çamur akıntısı vardı. Bu sene denizin dibindeki bu çamur akıntısı yok. Bu durumun iyi olduğu belirtiliyor. Çamur akıntısının olmaması balığın bol olmasını sağlayacak. Özellikle hamsi, istavrit, çinekop ve palamutun bol olması bekleniyor. Havalar sıcak olmasına rağmen denize açılan balıkçılar avlanan balıktan memnun. Eylülün sonunda balığın bollaşmasını ve fiyatların düşmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

 

Münir Kara balık fiyatları hakkında şunları söyledi: “Hamsi 7 – 10 TL, İstavrit 8 – 10 TL, uskumru 8 TL, küpez 5 TL, sazan 8 TL, Alabalık 8 TL, somon 10 – 12 TL, çupra 10 – 12 TL, levrek 14 – 20 TL, orkinos 10 TL, palamut tanesi 7- 10 TL. “

 

Balık halinde mısır unu satan Niyaz Tatlı da balığın lezzetli olması için normal un yerine mısır unu tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Niyazi Tatlı, “Bu mısır ununu Trabzon’dan kargo ile getirtiyorum. Burada yarım kilosunu 2. 5 TL’ye satıyorum” dedi.    

 

MEHMET ALİ ÖZYER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.